Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Aikuisopiskelijat kulkevat omia polkujaan

Julkaistu 26.3.2021 11.43
Osa Tredun Lempäälän toimipisteen opiskelijoista tietää jo aloittaessaan, mitä oman osaamisensa laajentamisella tavoittelee.
Susanna Isosomppi, kuva: Jenni Tuominen Photography
 

Yksi heistä on sisustusalan artesaaniksi viime vuonna valmistunut Susanna Isosomppi (kuvassa, kuvaajana Jenni Tuominen Photography) 45, Akaasta.

– Tiesin tarvitsevani sisustusalan ammattitutkintoon lisää osaamista, itsevarmuutta ja rohkeutta. Erityisesti 3D-mallinnus kiehtoi minua. Opinnot räätälöitiin tarpeitteni mukaisesti ja ne joustivat vielä käytännössäkin, Susanna kertoo.

Hän opiskeli työn ohella itsenäisesti, omia projekteja ohjatusti toteuttaen. Työssäoppimisjaksoilla saadut opit ja tihenevät verkostot veivät aina askeleen verran eteenpäin.

– Haaveilin pitkään omasta yrityksestä. Perustin jo ennen valmistumistani Värienvaloa-nimisen sisustussuunnittelua, asuntojen stailausta ja somistamista tarjoavan yrityksen.

Susannalla on luottavainen olo tulevaisuuteen.

– Sisustusala on todella kilpailtu. Mainetta, nimeä ja referenssejä on kerättävä pitkään. Vahvuuksiani ovat värien käyttö ja kyky kuunnella asiakkaan tarpeita ja toiveita, hän summaa.

Lempäälän matkailu nousuun

Lempääläinen Terhi Salonen

Kahvilapäällikkönä työskennellyt lempääläinen Terhi Salonen, 38, huomasi pitkän pohdinnan jälkeen olevansa valmis opiskelemaan uusia asioita.

– Halusin täydentää osaamistani ja laajentaa työllistymismahdollisuuksiani. Matkailuala, erityisesti hotellimaailma, kiehtoi.

Omaan osaamiseen ja tavoitteisiin räätälöity opiskelu matkailualan perustutkinnon parissa kesti lopulta vain reilun vuoden.

– Vastasin kaikkeen, että juu juu, mää teen! Pyrin hyödyntämään opintovapaani monipuolisesti. Aikuisopiskelijoihin suhtauduttiin Tredussa joustavasti. Opettaja Toini Kyllönen auttoi pohtimaan erilaisia, juuri minulle sopivia vaihtoehtoja urapolullani, Terhi kiittelee.

Hän kulki omaa opintopolkuaan lopputulosta aavistamatta. Hotelliala sai toistaiseksi jäädä, kun Lempäälän Kehitys tarjosi työssäoppimispaikan ja avasi monta houkuttelevaa vaihtoehtoa. Työt jatkuvat yhä projektiluonteisesti markkinointiassistenttina.

– Tekemälläni työllä on oltava merkitystä. Siksi haluaisin tehdä parhaani Lempäälän matkailun ja vetovoiman kehittämiseksi, Terhi toteaa.

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat