Hae
Valikko
a a

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet ruoanvalmistuksen ammattilainen, hallitset kokin ammatissa vaadittavat työtehtävät ja haluat kehittää erityisruokavalio-osaamistasi sekä toimia erityisruokavalioiden asiantuntijana työyhteisössäsi.

Erityisruokavaliopalvelujen ammattilaisena, dieettikokkina, valmistat maistuvia ja terveellisiä aterioita erityisruokavalioasiakkaille. Tunnet ravitsemuksen perusteet sekä erityisruokavalioiden taustat. Työssäsi vastaat suunnittelusta ja toteuttamisesta huomioiden mm. erityisruokavaliotarpeet ja siihen liittyvät ravitsemukselliset näkökulmat, tuoteturvallisuuden ja kustannukset.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkinnossa on pakollisena tutkinnon osana erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä. Sen lisäksi tulee valita kaksi valinnaista tutkinnonosaa.

Toinen valinnaisista tutkinnon osista tulee olla joko:
- päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- tai ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä

Toinen valinnainen tutkinnon osa voi olla joko:
- päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
- erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen
- tai tutkinnon osa ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, jonka laajuus on vähintään 10 osaamispistettä ja enintään 20 osaamispistettä

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti lähiopetuksena, ohjattuina verkko- ja etäopintoina sekä työssä oppimalla. Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, kesto on keskimäärin 1,5 vuotta.


Toteutus: Helmi-maaliskuussa 2021 - kesto 1-1,5 vuotta

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Lisätiedot ja hakeutuminen

Hinta:

Omaehtoinen koulutus : Osallistumismaksu 400 euroa (koko tutkinto) ja 250 euroa (osatutkinto). Maksua ei palauteta vaikka opiskelija keskeyttää tai lopettaa opintonsa.

Oppisopimuskoulutus: on maksuton

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaminen vaatii hyvän kokin perusammattitaidon, työkokemusta erityisruokavalioiden valmistuksesta ja työpaikan, jossa on mahdollista tehdä tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisia (dieettikokin) työtehtäviä.

Hakeutuminen:

Haku avautuu syksyllä 2020. Koulutus alkaa helmi-maaliskuussa 2021. Valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään viikolla 6 Santalahdentien toimipisteessä.


___________________________________________________________________________________________________________________________________________

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.

Katso lisää oppisopimuksesta

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen

Lisätiedot:

Lehtori
Pirkko Pölönen
puhelin +358504055217
sähköposti if.erepmat@nenoloP.okkriP

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

Kesäajan avoinna ma - pe klo 9-12

33720 Tampere

dieettikokin erikoisammattitutkinto