Hae
Valikko
a a

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan ammattilaisena työskentelet monipuolisella ja kehittyvällä alalla, jossa tarvitaan laajaa ammattitaitoa. Elintarvikealan työssä olet mukana jatkuvasti uudistuvien tuotteiden valmistuksessa ja valmistustekniikoiden ja -prosessien kehittämisessä. Elintarvikeala tarjoaa sinulle monenlaisia mahdollisuuksia työllistyä.

Elintarvikealan perustutkinnossa osaamisalaksi voit valita elintarvike-, leipomo- tai lihateknologian. Opiskelet elintarvikealan perusteita ja erilaisia elintarvikkeiden valmistusprosesseja käytännössä. Hepolamminkadun toimipisteessä teet osaamisalavalinnan heti opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä esittämällä toiveesi osaamisalasta. Osaamisalan valintaan vaikuttavat oman toiveesi lisäksi yhteishaussa saamasi pisteet. Kangasalan toimipisteessä valitset osaamisalan opintojen alettua. Elintarvike- ja lihateknologiaa opiskelet toisena ja kolmantena vuonna Hepolamminkadun toimipisteessä.

Elintarviketeknologia, elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikkeiden valmistaja osaa valmistaa, pakata ja varastoida elintarvikkeita sekä toimia myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työmahdollisuudet ovat monipuoliset mm. valmisruokateollisuudessa, lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä.

Myös Kangasalan toimipisteen koulutus toteutetaan 2. vuoden alusta Hepolamminkadun toimipisteessä.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere
Kangasalan toimipiste

Leipomoala, leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittori valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita. Työssä korostuvat hyvät kädentaidot ja luovuus. Työpaikkoja tarjoavat mm. pienet ja keskisuuret leipomot tai konditoriat, teollisuusleipomot, paistopisteet, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteet sekä pitopalveluyritykset.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere
Kangasalan toimipiste

Liha-ala, lihatuotteiden valmistaja

Lihatuotteiden valmistaja osaa käsitellä, valmistaa ja pakata erilaisia lihavalmisteita. Opintojen aikana perehdytään tuotantoeläinten anatomiaan ja opetellaan leikkaamaan lihaa. Työpaikkoja on esim. lihavalmistetuotannossa, valmisruokateollisuudessa ja myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä.

Myös Kangasalan toimipisteen koulutus toteutetaan 2. vuoden alusta Hepolamminkadun toimipisteessä.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere
Kangasalan toimipiste

Hakeutuminen

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

- Alalle soveltuva terveys.
- Riittävä suomen kielen taito (YKI 3 tai vastaavat tiedot).
- Jatkuvassa haussa hakukriteerien täyttyminen

Hakeutuminen:

JATKUVA HAKU
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot elintarvikealalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.
Kangasalan toimipisteessä sinun on mahdollista sopia tutustumisjakso ottamalla yhteyttä suoraan opinto-ohjaaja Jari Aineeseen (0408007875).

Lue lisää jatkuvasta hausta
YHTEISHAKU 2020
Kevään 2020 yhteishaussa voit hakeutua opiskelemaan elintarvikealan perututkintoa:
Ulkoinen linkkiElintarvikeala Hepolamminkatu Ulkoinen linkkiElintarvikeala Kangasala

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.

Katso lisää oppisopimuksesta

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen

Lisätiedot:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere
Opinto-ohjaaja
Ulla-Maija Viitanen
puhelin 050 530 0145
sähköposti if.erepmat@nenatiiV.ajiaM-allU

Kangasalan toimipiste
Opinto-ohjaaja
Jari Aine
puhelin +358408007875
sähköposti if.erepmat@enia.iraj

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 12-15

L-rakennus, 4 krs.

elintarvikealan perustutkinto