Hae
Valikko
a a

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaista siinä on sosiaaliset taidot, sisäinen yrittäjyys, kädentaidot, luovuus ja estetiikan tulkintataito.

Alan opinnot sisältävät ammattiteorian, työteknisten harjoitusten lisäksi asiakkaiden palvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä Tampereella Hyvinvointikeskus Tredun Helmen uusissa oppimisympäristöissä tai Virroilla HiusOpissa. Opintoihin sisältyy myös monipuolista työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeänä osana. Opintojen aikana on mahdollisuus osallistua alan tapahtumiin, kilpailutoimintaan sekä kansainvälisiin vaihtoihin. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti klo 8–20 välisenä aikana.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa osaamisalaksi voit valita kampaajatyön, parturityön, ihonhoidon tai kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan.

Ohjaus- ja hakupäivät:

Haku Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon, Santalahdentien toimipisteeseen, on ohjaus- ja hakupäivissä.
Osaamisalana on kampaajatyön osaamisala, päivätoteutus.
Pohjakoulutusvaatimus on yo tai toinen ammatillinen perustutkinto. Opinnot alkavat keväällä 2.3.2020 jatkuen 30.6.2020 saakka ja kesätauon jälkeen elokuussa.
Lue lisää ohjaus- ja hakupäivistä

Kampaajatyö, kampaaja

Kampaaja muotoilee, leikkaa, hoitaa asiakkaan hiuksia ja hiuspohjaa sekä värjää ja kihartaa hiuksia monipuolisesti asiakaspalvelutilanteissa erilaisille asiakkaille. Kampaaja on hiusalan ammattilainen, joka toimii luovuutta, muoto-opillista näkemystä sekä esteettistä silmää vaativissa asiakaspalvelutehtävissä. Kampaaja hyödyntää tietotaitoaan muodista, erilaisista tyyleistä ja palvelee asiakastaan yksilöllisesti.

Kampaaja työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä. Työ edellyttää hyvää terveyttä, hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, hahmotuskykyä, kädentaitoja, oma-aloitteisuutta sekä opiskeluun ja työhön sitoutumista.

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Parturityö, parturi

Parturi muotoilee, leikkaa ja hoitaa asiakkaan hiuksia sekä partaa ja hiuspohjaa sekä värjää ja kihartaa hiuksia monipuolisesti asiakaspalvelutilanteissa erilaisille asiakkaille. Parturi on hiusalan ammattilainen, joka toimii luovuutta, muoto-opillista näkemystä sekä esteettistä silmää vaativissa asiakaspalvelutehtävissä. Parturi hyödyntää tietotaitoaan muodista, erilaisista tyyleistä ja palvelee asiakastaan yksilöllisesti.

Parturi työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä. Työ edellyttää hyvää terveyttä, hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, hahmotuskykyä, kädentaitoja, oma-aloitteisuutta sekä opiskeluun ja työhön sitoutumista.


Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Ihonhoito, kosmetologi

Kosmetologi on ihonhoidon, ihonhoidon ohjauksen, -neuvonnan, hieronnan ja ehostuksen asiantuntija. Työssä tarvitaan hyviä asiakaspalvelutaitoja, monipuolista osaamista kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä kädentaitoja.

Suurin osa kosmetologeista työskentelee yksityisyrittäjänä, kosmetologi voi työskennellä esimerkiksi kauneushoitoloiden, terveydenhoitoalan yritysten, kylpylöiden, kosmetiikkamyymälöiden ja kosmetiikan maahantuojien palveluksessa.

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Kauneudenhoito ja tuoteneuvonta, kosmetiikkaneuvoja

Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät kosmetiikka-alan myynti- ja markkinointitehtävissä sekä kouluttajina. Työ edellyttää hyvää asiakaspalvelu- ja myyntiosaamista.

Kosmetologit työskentelevät työntekijöinä tai yrittäjinä kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, apteekeissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla.

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Lisätiedot ja hakeutuminen

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere
Hakeutuminen:

JATKUVA HAKU
Hae opiskelemaan hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinto loppuun Santalahdentien toimipisteeseen!

Tämä on tarkoitettu sinulle, jolla on jo hius- ja kauneudenhoitoalan opintoja suoritettuna. Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan.

Katso lisää jatkuvasta hausta
YHTEISHAKU 2020
Kevään 2020 yhteishaussa voit hakea opiskelemaan hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoa:
Ulkoinen linkkiHius- ja kauneudenhoitoalan pt, Santalahdentie Tampere
OPPISOPIMUSKOULUTUS
Voit aloittaa koulutuksen myös joustavasti oppisopimuksella.

Oppisopimusopiskelijaksi hakeutuva hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Ota yhteyttä koulutustarkastaja Jaana Virtaseen, jaana.p.virtanen@tampere.fi tai puh. 050 329 5713

Lisätiedot:

Santalahdentien toimipiste, Tampere
Lehtori
Johanna Ojamäki
puhelin +358408016792
sähköposti if.erepmat@ikamajO.annahoJ

Santalahdentien toimipiste, Tampere
Opinto-ohjaaja
Jaakko Saulamaa
puhelin 040 711 5442
sähköposti if.erepmat@aamaluaS.okkaaJ

Virtain toimipiste
Opinto-ohjaaja
Soili Ykspetäjä
puhelin +358447664463
sähköposti if.erepmat@ajatepskY.ilioS

Koulutuspäällikkö
Sisko-Liisa Sillanpää
puhelin 050 441 8815
sähköposti if.erepmat@aapnalliS.asiiL-oksiS

Oppisopimus
Koulutustarkastaja
Jaana Virtanen
puhelin +358503295713
sähköposti if.erepmat@nenatriV.P.anaaJ

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
33540 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 12-15

L-rakennus, 4 krs.
33100 Tampere

Halutessasi voit varata ajan tapaamiseen.


KUVA: Kaksi tyttöä parturissa