Hae
Valikko
a a

Laboratorioalan perustutkinto

Laborantit tutkivat ja kehittävät monia arkipäivän tuotteita. Heidän työnsä ansiosta saat käyttöösi esim. puhdasta vettä, ympäristöystävällisiä pesuaineita sekä turvallisia elintarvikkeita. Laborantit ottavat näytteitä esimerkiksi elintarvikkeista ja ympäristöstä. He tutkivat muun muassa ilman laatua, järviveden uimakelpoisuutta tai elintarvikkeiden sokeri- tai vitamiinipitoisuuksia. Laborantit analysoivat myös erilaisia teollisuuden raaka-aineita ja tuotteita kuten maaleja ja muoveja.

Opiskeluun kuuluu muun muassa kemiaa ja laiteanalytiikkaa sekä biokemiaa, mikrobiologiaa ja geenitekniikkaa. Teoriaopiskelun lisäksi tehdään erilaisia käytännön harjoituksia laboratoriossa. Harjoitustöinä esimerkiksi viljellään ja tunnistetaan bakteereita, valmistetaan orgaanisia aineita tai selvitetään erilaisten aineiden määriä näytteessä. Tutkimuksissa käytetään kemiallisia, fysikaalisia, mikrobiologisia ja aistinvaraisia menetelmiä.

Laborantin tutkinto antaa hyvän tietopohjan jatkaa opiskelua ammattikorkeakoulussa esim. bioanalytiikan, elintarvike-, ympäristö- tai kemiantekniikan parissa. Myös luonnontieteellisten alojen yliopisto-opinnot esim. farmasia ja kemia sopivat hyvin laborantin tutkinnon suorittaneelle.

Laborantti

Laboranttien työpaikkoja ovat teollisuuden, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen valvonta-, tutkimus- ja kehityslaboratoriot. He tarkkailevat työssään tuotteiden, elintarvikkeiden ja ympäristön laatua, puhtautta ja turvallisuutta. Laboratorioalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä myös esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden, lääkkeiden tai kumituotteiden kehittämistyössä sekä myös laboratorioalan laitteita ja tuotteita valmistavissa tai maahantuovissa yrityksissä markkinointi- ja myyntitehtävissä. Kemian osaamisen, tutkimuksen ja tuotannon uudistumisen tarve kasvaa jatkuvasti. Tulevaisuudessa bio- ja laitetekniikan ja analyysien kehittyminen sekä kansainvälistyminen lisäävät ammattilaisten työmahdollisuuksia.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Lisätiedot:

Lisätiedot ja hakeutuminen

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

- Alalle soveltuva terveys.
- Riittävä suomen kielen taito (YKI 3 tai vastaavat tiedot).
- Jatkuvassa haussa hakukriteerien täyttäminen.

Hakeutuminen:

Elokuussa 2019 alkavat ryhmät (ylioppilaspohjainen ja peruskoulupohjainen) on täynnä.
Mikäli sinulla on suoritettuna laboratorioalan aiempia opintoja ja haluaisit hakeutua jatkamaan opintoja, niin ota yhteyttä suoraan opinto-ohjaaja Timo Salin p. 044 766 4410.

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.

Katso lisää oppisopimuksesta

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen

Lisätiedot:

Opinto-ohjaaja
Timo Salin
puhelin +358447664410
sähköposti if.erepmat@nilaS.omiT

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 12-15

Halutessasi voit varata ajan tapaamiseen.


Laboratorioalan perustutkinto