Hae
Valikko
a a

Logistiikan perustutkinto

Kiinnostaako sinua vastuullinen ja liikkuva työ tavaraliikenteen alalla vai kenties linja-autonkuljettajana henkilöliikenteen puolella? Vai haluatko työskennellä mieluimmin varastoalan monipuolisissa tehtävissä? Logistiikan perustutkinto voi silloin olla juuri oikea koulutus sinulle.

Logistiikan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kuljetuspalvelut ja varastopalvelut. Kuljetuspalvelujen osaamisalan suoritettuasi ammattinimikkeesi voi olla esim. autonkuljettaja, kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja tai linja-autonkuljettaja. Varastopalvelujen osaamisalasta valmistuneen ammattinimikkeenä voi olla varastohoitaja tai varastomies.

Aikuiskoulutuksena logistiikan perustutkintoa järjestetään Hepolamminkadun toimipisteessä (varastopalvelut ja kuljetuspalvelut).

Nuorisokoulutuksena logistiikan perustutkintoa järjestetään Hepolamminkadun (Tampere), Kankaantaankadun (Nokia), Metsätien (Ylöjärvi) ja Pirkkalan toimipisteissä.

YHTEISHAKU 2020
Kevään 2020 yhteishaku on päättynyt.
Logistiikan pt, Hepolamminkatu TampereLogistiikan pt, Metsätie YlöjärviLogistiikan pt, Kankaantaankatu NokiaLogistiikan pt, Pirkkala
Aikuiskoulutukseen Hepolamminkadun toimipisteeseen voit hakea kohdennettussa haussa. Katso aikuiskoulutukseen opiskelijaksi ottamisen edellytykset alempaa. Kohdennetun haun hakulinkit löydät kohdasta Hakeutuminen.

Hakuaika: - 9.8.2020

Varastonhoitaja

Varastonhoitaja lähettää, vastaanottaa ja varastoi tavaroita. Hän käyttää varastojärjestelmiä ja -ohjelmia ja hoitaa varastokirjanpitoa.

Varastonhoitajan koulutus suoritetaan joko oppisopimuksella (työsuhteessa) tai koulutussopimuksella (ei työsuhdetta). Koulutuksen alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan jo olemassa oleva osaaminen, aikaisempi koulutus ja kokemus.

Tutkinto muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta
• Tavaran vastaanotto ja säilytys, 30 osp
• Tavaran keräily ja lähetys, 30 osp
• Inventointi ja saldonhallinta, 15 osp
• Trukinkuljettajan tehtävät, 15 osp
sekä valinnaisista tutkinnon osista, joita ovat esim.
• Työkoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus, 15 osp
• Vaarallisten aineiden käsittely, 5 osp,
• Varaston tietojärjestelmät, 10 osp
• Tavaran kuljettaminen, 15 osp
• Osto- ja myyntitoiminnot varastossa, 15 osp
• Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
• Yrityksessä toimiminen, 15 osp


Tutkinnon suoritettuasi voit toimia varastoalan tehtävissä teollisuuden, kaupan, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Autonkuljettaja, kuorma-autonkuljettaja

Autonkuljettajat työskentelevät pääasiassa erilaisissa kuorma- tai pakettiautoilla suoritettavissa tavaraliikenteen kuljetuksissa. Näitä ovat mm. erilaiset kappaletavara-, elintarvike-, massatavara- ja ympäristöhuollon kuljetukset.

Autonkuljettajan koulutus suoritetaan joko oppisopimuksella (työsuhteessa) tai koulutussopimuksella (ei työsuhdetta). Koulutuksen alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan jo olemassa oleva osaaminen, aikaisempi koulutus ja kokemus.

Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
• Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta, 40 osp
• Kuorma-autokuljetukset, 40 osp
sekä valinnaisista tutkinnon osista, joita ovat esim.
• Työkoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus, 15 osp
• Ulkomaanliikenteen kuljetukset, 15 osp
• Elintarvikekuljetukset, 15 osp
• Massatavarakuljetukset, 15 osp

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia autonkuljettajana tavaraliikenteen kuljetuksissa kuljetusliikkeissä, kaupan, teollisuuden, rakennusalan tai julkissektorin palveluksessa.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere
Kankaantaankadun toimipiste, Nokia
Pirkkalan toimipiste
Virtain toimipiste

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajat voivat työskennellä kaikissa tavaraliikenteen kuljetuksissa. Yhdistelmäajoneuvonkuljettajia työllistävät mm. kappaletavarakuljetukset sekä teollisuuden ja rakennusalan kuljetukset. Voit suuntautua oman kiinnostuksesi mukaan esim. massatavara-, elintarvike-, ulkomaanliikenteen-, ympäristöhuollon- tai puutavarakuljetuksiin. (Hepolamminkatu, Kankaantaankatu ja Metsätie).

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus suoritetaan joko oppisopimuksella (työsuhteessa) tai koulutussopimuksella (ei työsuhdetta). Koulutuksen alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan jo olemassa oleva osaaminen, aikaisempi koulutus ja kokemus.

Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
• Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta, 40 osp
• Yhdistelmäajoneuvokuljetukset, 40 osp
sekä valinnaista tutkinnon osista, joita ovat esim.
• Työkoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus, 15 osp
• Ulkomaanliikenteen kuljetukset, 15 osp
• Elintarvikekuljetukset, 15 osp
• Massatavarakuljetukset, 15 osp

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia yhdistelmäajoneuvonkuljettajana tavaraliikenteen kuljetuksissa kuljetusliikkeissä, kaupan, teollisuuden, rakennusalan tai julkissektorin palveluksessa.


Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere
Kankaantaankadun toimipiste, Nokia
Metsätien toimipiste, Ylöjärvi

Linja-autonkuljettaja, bussinkuljettaja

Linja-autonkuljettajat työskentelevät paikallis- ja seutuliikenteen sekä tilausajoliikenteen kuljettajina. Koulutuksesta saatava tavaraliikenteen pätevyys mahdollistaa myös kuorma-autonkuljettajana toimimisen. (Hepolamminkatu).

Linja-autonkuljettajan koulutus suoritetaan joko oppisopimuksella (työsuhteessa) tai koulutussopimuksella (ei työsuhdetta). Koulutuksen alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan jo olemassa oleva osaaminen, aikaisempi koulutus ja kokemus.

Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta:
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
• Linja-auton tavarankuljetusten hallinta, 40 osp
• Linja-autokuljetukset, 40 osp
ja yksi seuraavista valinnaisista tutkinnon osista:
• Kaukoliikenteenkuljettajan tehtävät, 15 osp
• Palveluliikenteenkuljettajan tehtävät, 15 osp
• Tilausajoliikenteenkuljettajan tehtävät, 15 osp
sekä loput seuraavista valinnaisista tutkinnon osista:
• Työkoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyyden laajennus, 15 osp
• Ulkomaanliikenteen kuljetukset, 15 osp
• Kaukoliikenteenkuljettajan tehtävät, 15 osp
• Palveluliikenteen kuljettajan tehtävät, 15 osp
• Tilausajoliikenteenkuljettajan tehtävät, 15 osp


Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Lisätiedot ja hakeutuminen

Hinta:

Koulutukseen liittyvistä viranomaismaksuista opiskelija vastaa itse.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

AIKUISKOULUTUKSEEN HAKIJOITA KOSKEVAT KRITEERIT
Kuljetuspalvelujen osaamisala: vähintään 21-vuoden ikä, B-luokan ajo-oikeus, alalle soveltuva terveys (ns. sora-lainsäädäntö), soveltuvuus kuljettajan ammattiin sekä riittävä suomen kielen taito (B1).

Varastopalvelujen osaamisala: alalle soveltuva terveys ja riittävä suomen kielen taito (B1).
Ei ajokorttivaatimusta.

Hakeutuminen:

HAKU AIKUISILLE SUUNNATTUUN, TYÖSSÄOPPIMISPAINOTTEISEEN, LOGISTIIKAN PERUSTUTKINTOON, HEPOLAMMINKADUN TOIMIPISTE

Kielitesti järjestetään hakijoille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi, ellei hakijalle ole todistusta kielitaidostaan.
Koulutus toteutetaan työssäoppimispainotteisesti joko palkattomassa työharjoittelussa tai oppisopimuksena työsuhteessa.

Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakemus, haastattelu ja mahdollinen kielikoe, kuljetuspalvelujen osaamisalassa lisäksi ajokoe.

Opiskelija hankkii työssäoppimispaikan/oppisopimuspaikan viimeistään opintojen aloittaminen jälkeen/opintojen alkuvaiheessa.

Hakuaika: varastopalvelujen osaamisalan haku on päättynyt.
Koulutus alkaa 5.8.2020 ja arvioitu päättymisaika on 31.8.2022 Huom! Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka perusteella opiskeluaika määräytyy. Opiskeluaika voi siten olla 1 - 2 vuotta.

Hakuaika: kuljetuspalvelujen osaamisalaan 9.8.2020 saakka
Koulutus alkaa 1.9.2020 ja arvioitu päättymisaika on 31.8.2022. Huom! Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka perusteella opiskeluaika määräytyy. Opiskeluaika voi siten olla 1 - 2 vuotta.
Ulkoinen linkkiHaku logistiikan perustutkintoon, kuljetuspalvelujen osaamisalaan

HUOM! Voit myös mahdollisesti aloittaa opinnot joustavasti. Tarkista mahdollisuutesi ja ota yhteyttä opettaja Timo Hyvöseen puh. 040 806 4876.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankki omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Oppisopimusasioissa ota yhteys koulutustarkastaja Mikko Heikkiseen.

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen __________________________________________________________________________________________________________________________________________

JATKUVA HAKU
Hae jatkuvassa haussa, mikäli sinulla on jo suoritettuna opintoja logistiikan perustutkinnosta tai sinulla on vähintään vuoden verran työkokemusta Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Lisätiedot:

Hepolamminkadun toimipiste, aikuiskoulutus, autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Tuntiopettaja
Timo Hyvönen
puhelin +358408064876
sähköposti if.erepmat@nenovyH.omiT

Hepolamminkadun toimipiste, aikuiskoulutus, linja-autonkuljettaja
Tuntiopettaja
Kimmo Eiranto
puhelin +358408062898
sähköposti if.erepmat@otnarie.ommik

Hepolamminkadun toimipiste, aikuiskoulutus, varastonhoitaja
Tuntiopettaja
Kari Kuurila
puhelin +358406542035
sähköposti if.erepmat@aliruuK.iraK

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja
Mikko Heikkinen
puhelin 040 711 5347
sähköposti if.erepmat@nenikkieH.S.okkiM

Hepolamminkadun toimipiste, aikuiskoulutus
Opinto-ohjaaja
Timo Salin
puhelin 044 766 4410
sähköposti if.erepmat@nilaS.omiT

Hepolamminkadun toimipiste, nuorisokoulutus
Opinto-ohjaaja
Outi Koivula
puhelin 040 8007371
sähköposti if.erepmat@aluvioK.ituO

Kankaantaankadun toimipiste, nuorisokoulutus
Opinto-ohjaaja
Pirjo Räsänen
puhelin 040 779 9016
sähköposti if.erepmat@nenasaR.ojriP

Pirkkalan toimipiste, nuorisokoulutus puhelin 040 806 2592
Päivi Valkama
sähköposti if.erepmat@amaklaV.M.iviaP

Metsätien toimipiste, nuorisokoulutus
Opinto-ohjaaja
Soili Ykspetäjä
puhelin +358447664463
sähköposti if.erepmat@ajatepskY.ilioS

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
avoinna ma–pe klo 9–15