Hae
Valikko
a a

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Suoritettuasi Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon Sinulla on laaja-alainen osaaminen luonto- ja ympäristöalalta. Työssäsi ohjaat kansalaisia vastuulliseen ja ympäristömyönteiseen toimintaan. Työpaikkasi on kuntien, erilaisten järjestöjen, oppilaitosten, yhdistysten, luontokouluissa sekä erilaisissa hoitolaitoksissa ja omassa yrityksissä.

Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2021. Hae 21.5.2021 mennessä.

Hakeutuminen, luonto- ja ympäristöneuvoja: Haet jatkuvassa haussa, jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon, ammatillisen perustutkinnon, jonkin muun tutkinnon tai sinulla on alan työkokemusta.

Ulkoinen linkkiJatkuva haku Luonto- ja ympäristöneuvoja

Hakuaika: - 21.5.2021

Luonto- ja ympäristöneuvoja

Luonto- ja ympäristöneuvojana lisäät ihmisten luonto- ja ympäristötietoutta. Osaat hyödyntää erilaisia ympäristökasvatuksen menetelmiä järjestäessäsi erilaisia kestävään kehitykseen liittyviä tapahtumia, luontoretkiä ja erilaisia koulutustilaisuuksia.

Opinnot koostuvat pakollisista ammatillisista tutkinnon osista: Kestävällä tavalla toimiminen 40 osp sekä luonto- ja ympäristöneuvonta 35 osp. Opintoihin sisältyy myös ulkoilureittien rakentamiseen ja kunnostamiseen sekä yritystoiminnan suunnittelun opintoja. Lisäksi suoritetaan muita valinnaisia tutkinnon osia 40 osp (osaamispistettä). Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Lähiopetus on maastopainoitteista.

Koulutus on kaksivuotinen ja on suunnattu lukion tai ammatillisen tutkinnon suorittaneelle. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen osaamisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti.


Hakuaika: - 21.5.2021
Toteutus: 9.8.2021 - 2.6.2023

Sijainti:

Metsätien toimipiste, Ylöjärvi

Hinta:

Opiskelijoilta peritään materiaalimaksu (sis. korttimaksut).

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Alalle soveltuva terveys. Riittävä suomen kielen taito.

Lisätiedot:

Lehtori
Timo Järvenpää
puhelin +358405394750
sähköposti if.erepmat@aapnevraj.omit

Opinto-ohjaaja
Soili Ykspetäjä
puhelin +358447664463
sähköposti if.erepmat@ajatepskY.ilioS

Lisätiedot ja hakeutuminen

Jatkuvan haun kautta hakevat: lisätietoa opintotuista ym.

Mikäli olet työtön, on tärkeää, että ilmoitat TE-toimistoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, että suunnittelet hakevasi tai olet jo hakenut omaehtoiseen koulutukseen. Kun sinut on valittu koulutukseen, sinun pitää tehdä TE-toimistolle hakemus omaehtoisen opiskelun tukemiseksi. Huom! Hakemus pitää tehdä ennen kuin koulutus alkaa. Lomakkeen löydät TE-palveluiden nettisivuilta tai TE-toimistosta. Liitä siihen mukaan oppilaitoksen antama selvitys TEM621, jossa on määritelty mm. ovatko opintosi pää- vai sivutoimisia, opiskeluaikasi ja opintojen laajuus. Voit pyytää oppilaitoksen selvitystä TEM621 tutkintoalan opintosihteeriltä.

Tämän jälkeen TE-toimisto arvioi, täyttyvätkö edellytykset omaehtoisen opiskelun tukemiselle työttömyysturvalla. Hakemuksen käsittelyyn on hyvä jättää aikaa noin kaksi viikkoa

Hakeutuminen:

Jatkuva haku

Hae jatkuvassa haussa, jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen tutkinnon ja olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai haluat hankkia lisäosaamista tai vaihtaa alaa. Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen sovelutuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen