Hae
Valikko
a a

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen osaaminen luonto- ja ympäristöalalta. Hän opastaa ja ohjaa kansalaisia vastuulliseen ja ympäristömyönteiseen toimintaan. Luonto- ja ympäristöneuvojia työskentelee kunnissa, järjestöissä, oppilaitoksissa, yhdistyksissä, luontokouluissa sekä erilaisissa hoitolaitoksissa ja yrityksissä.

Koulutus alkaa elokuussa 2019.

Hakeutuminen, luonto- ja ympäristöneuvoja: Haet jatkuvassa haussa, jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon, ammatillisen perustutkinnon, jonkin muun tutkinnon tai sinulla on alan työkokemusta.

Ulkoinen linkkiJatkuva haku Luonto- ja ympäristöneuvoja

Hakuaika: - 10.6.2019

Luonto- ja ympäristöneuvoja

Luonto- ja ympäristöneuvoja lisää ihmisten luonto- ja ympäristötietoutta. Hän osaa hyödyntää erilaisia ympäristökasvatuksen menetelmiä järjestäessään erilaisia kestävän kehityksen liittyviä tapahtumia, luontoretkiä ja erilaisia koulutustilaisuuksia.

Opinnot koostuvat pakollisista ammatillisista tutkinnon osista: Kestävällä tavalla toimiminen 40 osp sekä luonto- ja ympäristöneuvonta 35 osp. Lisäksi suoritetaan valinnaisia tutkinnon osia 70 osp (osaamispistettä).

Koulutus on kaksivuotinen ja on suunnattu lukion tai ammatillisen tutkinnon suorittaneelle. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen osaamisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Metsätien toimipisteen perustutkinto-päiväopiskelija saa maksuttoman aamiaisen, lounaan ja päivällisen opiskelupäivinä. Maksuttoman ruokailun saadakseen on opiskelijan esitettävä Kela-kortti.

Metsätien toimipisteessä on 160 asuntolapaikkaa. Metsätien toimipisteen päiväopetuksessa olevien perustutkinto-opiskelijoiden on mahdollisuus saada maksuton asuntolapaikka (asuntolapantti on 50 euroa). Asuntolassa ei voi asua viikonloppuisin ja loma-aikoina ilman erityislupaa. Opiskelijat voivat hakea vuokra-asuntoa muun muassa Ylöjärven kaupungin asuntotoimen kautta sekä yksityisiltä vuokranantajilta.


Hakuaika: - 10.6.2019
Toteutus: 08.08.2019 - 31.05.2021

Sijainti:

Metsätien toimipiste, Ylöjärvi

Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö
Mari Nieminen
puhelin 040 801 6709
sähköposti if.erepmat@nenimeiN.K.iraM

Opinto-ohjaaja
Pirjo Sistola
puhelin 040 701 2040
sähköposti if.erepmat@alotsiS.ojriP

Lisätiedot ja hakeutuminen

Jatkuvan haun kautta hakevat: lisätietoa opintotuista ym.

Mikäli olet työtön, on tärkeää, että ilmoitat TE-toimistoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, että suunnittelet hakevasi tai olet jo hakenut omaehtoiseen koulutukseen. Kun sinut on valittu koulutukseen, sinun pitää tehdä TE-toimistolle hakemus omaehtoisen opiskelun tukemiseksi. Huom! Hakemus pitää tehdä ennen kuin koulutus alkaa. Lomakkeen löydät TE-palveluiden nettisivuilta tai TE-toimistosta. Liitä siihen mukaan oppilaitoksen antama selvitys TEM621, jossa on määritelty mm. ovatko opintosi pää- vai sivutoimisia, opiskeluaikasi ja opintojen laajuus. Voit pyytää oppilaitoksen selvitystä TEM621 tutkintoalan opintosihteeriltä.

Tämän jälkeen TE-toimisto arvioi, täyttyvätkö edellytykset omaehtoisen opiskelun tukemiselle työttömyysturvalla. Hakemuksen käsittelyyn on hyvä jättää aikaa noin kaksi viikkoa

Hakeutuminen:

Jatkuva haku

Hae jatkuvassa haussa, jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen tutkinnon ja olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai haluat hankkia lisäosaamista tai vaihtaa alaa. Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen sovelutuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen
Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö
Mari Nieminen
sähköposti if.erepmat@nenimeiN.K.iraM