Hae
Valikko
a a

Matkailualan perustutkinto

Matkailualan perustutkinto antaa monipuoliset taidot toimia matka-asiantuntijana, matkailupalvelujen tuottajana tai majoituspalvelutehtävissä. Matkailualalla on monipuolisia tehtäviä usein kansainvälisissä työympäristöissä. tai oheispalveluyrityksissä. Alan työpaikat ovat esimerkiksi matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä, hotelleissa, kylpylöissä, maatilamatkailuyrityksissä ja ohjelma- tai oheispalveluyrityksissä.

Opiskelu sisältää käytännön harjoituksia sekä teoriaa. Käytännön tehtäviä harjoitellaan oppilaitoksen eri toimipisteissä, työpaikoilla sekä mahdollisuuksien mukaan ulkomailla. Opinnoissa on mahdollisuus perehtyä myös yrittäjyyteen.


Matka-asiantuntija

Matkapalvelujen myynnin osaamisalan suorittanut matka-asiantuntija osaa toimia myynti- ja neuvontatehtävissä. Hän osaa suunnitella, tuotteistaa, markkinoida ja myydä matkatuotteita ja –palveluja. Hän on asiantuntijan roolissa neuvoessaan ja opastaessaan asiakkaita erilaisten matkapalvelujen ostamisessa.

Opinnot sisältävät asiakaspalvelun ohella matkailutietoutta, kulttuurien tuntemusta, kieliopintoja, myynti- ja informaatioaineistojen tuottamista ja esittelyä, sosiaalisen median ja digitaalisuuden hyödyntämistä asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa sekä tiedonhakua eri palveluntuottajien lähteistä. Erilaiset matkailualaa koskevat säädökset, toimistosovellukset, varauskanavat ja hinnoittelumekanismit tulevat tutuiksi. Matka-asiantuntijan tehtävissä tärkeitä taitoja ovat palvelualttius ja myyntihenkisyys, huolellisuus, kyky tehdä useita asioita samaan aikaan ja hetkittäisen paineen sietäminen.


Sijainti:

Lempäälän toimipiste

Matkailupalvelujen tuottaja

Matkailupalvelujen tuottaja työskentelee erilaisissa työympäristöissä asiakaspalvelussa. Matkailupalvelujen tuottaja vastaa palvelujen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Hän ohjaa ja opastaa asiakkaita sekä tuotteistaa ja markkinoi matkailupalveluja. Työtehtävät ja -nimikkeet vaihtelevat työpaikan mukaan. Työpaikkoja ovat mm. aktiviteettejä tarjoavat matkailuyritykset, kulttuurikohteet, tapahtumat, teema- ja huvipuistot sekä matkailukeskukset, Töitä on myös ruoka-, hyvinvointi-, neuvonta- tai liikuntapalveluissa sekä matkanjärjestäjillä tai majoitusliikkeissä. Opintojen aikana harjoitellaan esimerkiksi tapahtumien suunnittelua ja toteuttamisesta oppilaitoksen eri toimipisteissä ja työpaikoilla sekä mahdollisuuksien mukaan myös ulkomailla.

Sijainti:

Lempäälän toimipiste

Vastaanottovirkailija

Vastaanottovirkailija toimii asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa majoitusliikkeissä sekä matkailu-, kokous- ja kongressi-, kylpylä-, terveys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavissa yrityksissä ja toimipaikoissa. Vastaanottovirkailija tekee asiakkaiden huonevarauksen ja sisään kirjaamisen sekä lähtöselvityksen. Hän esittelee ja myy yrityksen muita tuotteita ja palveluja sekä opastaa asiakkaita paikallisten matkailupalvelujen käytössä. Työtehtävissä toimiessaan hän huolehtii asiakkaiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan ja hygieniavaatimusten mukaisesti, noudattaa anniskelumääräyksiä sekä muita alan sopimuksia ja säädöksiä.

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Vocational Qualification in Tourism Industry, Hotel Services

Would you like to develop your international expertise? Do you dream of working in customer service in an international hotel or possibly working at a travel center in the international environment?

Find out more information about application from here

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Lisätietoa hakeutumisesta

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

- Alalle soveltuva terveys
- Riittävä suomen kielen taito.
Jatkuvassa haussa hakukriteerien täyttäminen

Hakeutuminen:

JATKUVA HAKU
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot matkailualalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.

Hae jatkuvassa haussa, kun olet suorittanut lukion päättötodistuksen tai toisen ammatillisen tutkinnon, olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai haluat hankkia lisäosaamista tai vaihtaa alaa. Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Lue lisää jatkuvasta hausta.

YHTEISHAKU 2020
Kevään 2020 yhteishaussa voit hakea opiskelemaan matkailualan perustutkintoa:
Ulkoinen linkkiMatkailuala, Santalahdentie Tampere Ulkoinen linkkiMatkailuala, Lempäälä
OPPISOPIMUSKOULUTUS
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen. Ota yhteyttä oppisopimustoimistoon koulutustarkastaja Päivi Myllymaa, paivi.myllymaa@tampere.fi tai puh. 040 806 4981

Katso lisää oppisopimuksesta

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen.

Lisätiedot:

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
33540 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–15

Lempäälän toimipiste
Opinto-ohjaaja
Soile Kotti
puhelin 050 534 7788
sähköposti if.erepmat@ittoK.elioS

Santalahdentien toimipiste ja englanninkielinen koulutus
Opinto-ohjaaja
Merja Helin
puhelin +358408257240
sähköposti if.erepmat@nileH.ajreM

Matkailualan perustutkinto