Hae
Valikko
a a

Muovi- ja kumitekniikan peruskurssi

Kemianteollisuus työllistää Suomessa suoraan yli 30 000 henkilöä. Kemianteollisuuden aloista muovi- ja kumiteollisuuden työpaikkoja on reilu kolmannes. Muovi- ja kumimateriaalit ovat osana yhteiskunnassa lukuisilla muillakin aloilla.

Yritysten menestyminen vaatii osaavia työntekijöitä. Tuotteita valmistetaan minikokoisista valtaviin useiden kymmenien kuutioiden kokonaisuuksiin. Kestävän kehityksen tavoitteet tuotannon kehittämisessä luovat työhön mahdollisuuksia ja uutta toimintaa syntyy myös kiertotalouteen.

Muovi- ja kumimateriaalien ja tuotantotekniikoiden tuntemus antavat perustan kehittyä prosessi- ja kappaletavarateollisuuden ammattilaiseksi. Käytännön osaaminen tarvitaan työllistymisessä teollisuuteen tai oman yrittämisen aloittamisessa.

Ohjaus- ja hakupäivät:

Hakuaika: - 29.7.2020

Koulutuksen sisältö ja toteutus

- Muovi- ja kumimateriaalien käsittely
- Tuotantoprosessien hallinta
- Työturvallisuuskoulutus
- Tulityökoulutus
- Ensiapukoulutus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta yksi tutkinnon osa
- Muovi- ja kumialalla toimiminen 30 osp.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 6 kk. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työ- ja muun soveltuvan kokemuksen perusteella. Opiskelijalle laaditaan tutkinnon osaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).

Koulutuksen toteutus sekä päivä- ja monimuotokoulutuksena että ilta- ja monimuotokoulutuksena.
Päivä-/monimuotokoulutuksessa lähiopetusta on enintään neljänä päivänä viikossa, klo 8.00-16.00 välisenä aikana. Ilta-/monimuotokoulutuksessa lähiopetusta on enintään neljänä iltana viikossa (ma-to), klo 17.00-21.00 välisenä aikana.
Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy myös itsenäistä opiskelua ja etä-/verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.


Toteutus: 17.8.2020 - 19.2.2021, HOKSin mukaan

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Hinta:

Koulutus on maksutonta. Oppilaitos tarjoaa opiskelijoille työturvallisuuden kannalta välttämättömät henkilökohtaiset suojavälineet (mm. turvajalkineet, haalarit). Jonkin verran pakollisia kustannuksia syntyy kuitenkin opiskelutarvikkeiden ja oppikirjojen hankinnasta.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Valintatilaisuus:

Hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti.

Hakeutuminen:

JATKUVA HAKU
Hae jatkuvassa haussa, kun olet suorittanut lukion päättötodistuksen tai toisen ammatillisen tutkinnon, olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai haluat hankkia lisäosaamista tai vaihtaa alaa. Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Katso lisää jatkuvasta hausta.

Lisätiedot:

opinto-ohjaaja
Mikko Kukkola
puhelin 050 517 5497
sähköposti if.erepmat@alokkuk.okkim

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
avoinna ma–pe klo 9–15