Hae
Valikko
a a

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Tartu tilaisuuteen ja opiskele itsellesi ammatti pintakäsittelyalalta!
Opiskelu Tredussa on hyvin käytännönläheistä ja voit suunnata opintosi joko rakennusmaalaukseen tai teolliseen pintakäsittelyyn. Pääset kehittämään omia vahvuuksiasi yhdessä alan ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajien ohjauksessa. Kädentaitojen lisäksi alalla on eduksi hyvä fyysinen kunto sekä asiakaspalvelutaidot. Voit myös valita toiselta pintakäsittelyn osaamisalalta taitojasi kartuttavia tutkinnon osia.

Ammatillisen perusosaamisen ja työkokemuksen myötä voit syventää osaamistasi pintakäsittelyalan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon avulla. Valmistumisen jälkeen voit hakeutua jatko-opintoihin myös muille aloille ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Ohjaus- ja hakupäivät

Lue lisää ohjaus- ja hakupäivistä.

Rakennusmaalaus, maalari

Oletko tarkka, pitkäjänteinen, yhteistyökykyinen ja tunnet olevasi vastuuntuntoinen ja motivoitunut?
Maalari kaunistaa, suojaa rakenteita ja pintoja sekä pidentää niiden käyttöikää. Tulevaisuudessa korostuvat kestävyys ja vastuullisuus ympäristö huomioiden.

Työtehtävät ovat monipuolisia vanhojen ja uusien rakennusten ja pintakäsiteltävien tuotteiden käsittelemistä, joita pääset harjoittelemaan asiakaskohteissa sekä ammattilaisten ohjauksessa alan yrityksissä. Tapetoinnit, tasoitukset ja erikoismaalaukset kuuluvat myös maalarin osaamiseen. Yksi asia muutosten keskellä on varma - 30 vuoden kuluttua rakennukset tarvitsevat ylleen uuden maalipinnan.

Opinnot antavat sinulle valmiudet työskennellä rakennus-, sisustustyö- ja remonttiyrityksissä. Voit myös valita yrittäjän toimenkuvan ammattitaitosi karttuessa.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Teollinen pintakäsittely, pintakäsittelijä

Opintosi painottuvat monipuoliseen ajoneuvo- ja ruiskumaalaukseen hajotusilma- ja korkeapaineruiskulla. Voit kehittyä tekemään myös upeita tehoste-/motiivimaalauksia kynäruiskulla. Opintoihin sisältyy myös erilaisten materiaalien korjausta, maalausta ja teippausten tekemistä.

Opiskelet Tredun omassa maalaamossa pitkään alalla olleiden opettajien ohjauksessa sekä myös käytännön työelämässä alan paikallisissa yrityksissä.

Teollisen pintakäsittelijän koulutuksen suorittaneena pääset työskentelemään mm. metallialan yrityksissä tai tehtaissa, automaalaamoissa tai -korjaamoissa. Ammattitaidon karttuessa voit halutessasi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.
Alalla riittää töitä tulevaisuudessakin.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Lisätietoja hakeutumiseta

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

- Alalle soveltuva terveys.
- Riittävä suomen kielen taito. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan suomen kielen testiin.
Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalintakriteerit.

Hakeutuminen:

JATKUVA HAKU
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot pintakäsittelyalan perustutkinnosta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

YHTEISHAKU
Kevään 2020 yhteishaussa voit hakeutua opiskelemaan pintakäsittelyalan perututkintoa:
Ulkoinen linkkiPintakäsittelyala, Hepolamminkatu Tampere
OPPISOPIMUSKOULUTUS
Koko tutkinto tai tutkinnon osia voidaan toteuttaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuspalveluihin.

Katso lisää oppisopimuksesta.
Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin.

Lisätiedot:

Opinto-ohjaaja
Anna-Maija Lamminpohja
puhelin 050 596 7514
sähköposti if.erepmat@ajhopnimmaL.ajiaM-annA

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
postiosoite Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Hakupalvelu, PL 217, 33101 Tampere
33540 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

Kesäajan avoinna ma - pe klo 9-12

L-rakennus, 4 krs.
postiosoite Tredu/Oppisopimuspalvelu, PL 217, 33101 Tampere
33720 Tampere

Koronatilanteen vuoksi oppisopimuspalveluiden henkilöstö on pääasiassa etätöissä. Tavoitat meidät sähköpostitse ja puhelimitse.


Pintakäsittelyalan perustutkinto