Hae
Valikko
a a

Rakennusalan perustutkinto

Rakennusalan ammattilaisia tarvitaan niin uudisrakentamisessa, korjausrakentamisessa kuin infrarakentamisessakin. Työtehtäviä ovat mm. maarakennus- ja perustustyöt sekä rakennusten runko-, vesikatto- ja viimeistelytyöt. Työkohteina ovat esim. asuin- ja liikerakennukset, teollisuuslaitokset, satamat, sillat ja tiet. Alalla työskennellään erilaisten ihmisten kanssa vaihtelevissa sää- ja ympäristöolosuhteissa, niin sisällä kuin ulkona. Työmenetelmät ja materiaalit vaihtelevat rakennuskohteen mukaan. Tehtävät voivat olla esim. kirves-, muuraus-, betonointi-, elementtiasennus-, kosteus-, lämmöneristys-, rakennusmittaus- sekä kiviasennustöitä.

Talonrakentajaksi voit opiskella Kangasalla, Koivistontiellä (Tampere) tai Kivimiehenkadulla (Nokia). Opiskelu on käytännönläheistä ja sisältää paljon työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Kangasalan toimipisteessä hyödynnetään Tredun omia omakotitalotyömaita.

Kivimiehenkadun toimipisteessä voit opiskella myös kivirakentajaksi. Kivirakentajat opiskelevat talvikuukaudet työskennellen pääosin toimipisteen hiekkahallissa. Kesäkuukausina opitaan työtä alan yrityksissä.

Kivimiehenkadulla voit opiskella myös maarakentajaksi tai maarakennuskoneenkuljettajaksi. Pääsääntöisesti maarakennuskoneenkuljettajat suorittavat kuorma-auton kuljettamiseen oikeuttavan BC-ajokortin. Lakisääteinen kuljetusalan ammattipätevyyskoulutus sisältyy opintoihin.

Ohjaus- ja hakupäivät:

Voit hakea ohjaus- ja hakupäivässä:
Kivimiehenkadun toimipiste, rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja.

Lue lisää ohjaus- ja hakupäivistä.
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.

Kivialan osaamisala, kivirakentaja

Kivialan osaamisalan suorittanut osaa valmistaa rakennuskivituotteita, tehdä rakennustyömaan perustusvaiheen töitä ja asentaa rakennuskivituotteita.

Koulutuksen toteutus:
Koulutus on päiväopiskelua, joka koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähiopetuspaikka on Kivimiehenkadun toimipiste Nokialla. Työpaikalla tapahtuva oppiminen sijoittuu yleensä keväästä loppusyksyyn. Osa tutkinnon osista tai koko koulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuksena.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma HOKS ja sen mukaisesti opiskelun laajuus ja kesto arvioidaan yksilöllisesti. Yleensä opiskelu kestää n. 2-3 vuotta. Päätoimiseen opiskeluun on mahdollista hakea opintososiaalisia etuuksia.

Sijainti:

Kivimiehenkadun toimipiste, Nokia
Hakuaika: Jatkuva haku/Haku- ja ohjauspäivät
Toteutusaika: 7.9.2020 lähtien henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Maarakennuksen osaamisala, maarakentaja

Maarakentajien työkohteita ovat ympäristörakentaminen, talojen pohja- ja piharakenteet, liikenneväylät sekä vesihuoltoverkostot. Tehtäviin kuuluu rakentaminen ja kunnossapito. Työpaikkoja tarjoavat maarakennus-, talonrakennus-, asfaltointi- ja sorayritykset sekä kuntien kunnallistekniikan osastot.

Sijainti:

Kivimiehenkadun toimipiste, Nokia

Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala, maarakennuskoneenkuljettaja

Maarakennuskoneenkuljettaja käyttää ja huoltaa maansiirtoon sekä kaivuutyöhön liittyviä maarakennuskoneita. Näitä ovat mm. liukuohjattavat koneet, kaivinkoneet, pyöräkuormaajat sekä traktorit lisälaitteineen. Tehtävät ovat rakennusten peruskaivannon tekoa, tien- ja kadunrakennustöitä sekä liikennealueiden kunnossapitoa. Itsenäisen yrittämisen lisäksi työllistyä voi esim. maansiirtoyrityksissä, kiinteistön hoitoon erikoistuneissa liikkeissä tai valtion ja kunnan katu- ja tierakennusosastoilla.

Sijainti:

Kivimiehenkadun toimipiste, Nokia

Talonrakennuksen osaamisala, talonrakentaja

Talonrakentajan taitoja tarvitaan perustuksien betonoinnista ja runkovaiheen kirvestöistä aina sisävalmistusvaiheen töihin kuten laatoitus ja parketin asennus. Työpaikkoja tarjoavat mm. omakoti- ja mökkirakentajat, maatilat, kunnat, rakennusliikkeet, rautakaupat sekä elementti- ja rakennusaineteollisuus.

Kaikissa toimipisteissä suoritetaan opintoja asiakastilausten ja asiakastyökohteiden avulla.

Sijainti:

Kangasalan toimipiste
Kivimiehenkadun toimipiste, Nokia
Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Lisätiedot ja hakeutuminen

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

- Alalle soveltuva terveys

- Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (hakijat, joilla äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan kielitestiin ennen valintahaastattelua)
- Jatkuvassa haussa ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalintakriteerien täyttäminen

Hakeutuminen:

JATKUVA HAKU
Voit hakea jatkuvassa haussa myös jos sinulla on jo alan opintoja esim. kesken jäänyt tutkinto tai olet vaihtamassa oppilaitosta.
Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan.

Katso lisää jatkuvasta hausta
YHTEISHAKU 2020
Kevään 2020 yhteishaussa voit hakeutua opiskelemaan rakennusalan perututkintoa:
Ulkoinen linkkiRakennusala, Hepolamminkatu Tampere Ulkoinen linkkiRakennusala, Kangasala Ulkoinen linkkiRakennusala, Kivimiehenkatu, Nokia
OPPISOPIMUSKOULUTUS

Osa tutkinnon osista tai koko koulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.

Katso lisää oppisopimuksesta

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen

Lisätiedot:

Kangasalan toimipiste
Opinto-ohjaaja
Hannele Hämäläinen
puhelin 040 711 5345
sähköposti if.erepmat@nenialamah.j.elennah

Kivimiehenkadun toimipiste, Nokia
Opinto-ohjaaja
Anna-Maija Lamminpohja
puhelin 050 596 7514
sähköposti if.erepmat@ajhopnimmaL.ajiaM-annA

Koivistontien toimipiste, Tampere
Opinto-ohjaaja
Sanna Valkama
puhelin 040 711 5376
sähköposti if.erepmat@amaklaV.annaS

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
33540 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

Kesäajan avoinna ma - pe klo 9-12

Koronatilanteen vuoksi oppisopimuspalveluiden henkilöstö on pääasiassa etätöissä. Tavoitat meidät sähköpostitse ja puhelimitse.


Rakennusalan perustutkinto