Hae
Valikko
a a

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Alan työpaikat ovat ravintoloissa, hotelleissa, henkilöstöravintoloissa, opiskelija- ja lounasravintoloissa, laivoilla, sairaaloissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa sekä juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä.

Tarjoilija erikoistuu tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin. Tarjoilija huolehtii asiakastilojen viihtyisyydestä sekä ruokien ja juomien myynnistä. Hän tarjoilee ja työskentelee kassalla. Myös tilaus- ja edustustarjoilu kuuluvat tarjoilijan työhön.

Kokki erikoistuu monipuolisesti ruoanvalmistukseen: ruoka-annosten suunnitteluun, ruokien valmistamiseen ja tarjolle asettamiseen. Kokki käyttää toimintaympäristönsä mukaisia erilaisia työvälineitä ja laitteita. Lisäksi kokki osaa järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.

Opinnot koostuvat kontakti- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, opintokäynneistä, projekteista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Koulutuksen aikana voi hakeutua ulkomaille. Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella, jos sinulla on työsuhde tai toimit yrittäjänä. Opinnoissa on mahdollisuus perehtyä myös yrittäjyyteen.

Ohjaus- ja hakupäivät:

Voit hakea ohjaus- ja hakupäivässä:
Ravintola-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija
Kangasalan toimipiste
Kankaantaankadun toimipiste, Nokia
Santalahdentien toimipiste, Tampere

Lue lisää ohjaus- ja hakupäivästä.

YHTEISHAKU 2020
Kevään 2020 yhteishaussa voit hakea opiskelemaan ravintola- ja cateringalaa:
Ulkoinen linkkiRavintola- ja cateringalan pt, Santalahdentie Tampere Ulkoinen linkkiRavintola- ja cateringalan pt, Kangasala Ulkoinen linkkiRavintola- ja cateringalan pt, Kankaantaankatu Nokia

Ravintola -ja cateringalan perustutkinto 5.10.2020 alkava koulutus

Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi

Koulutus on tarkoitettu ilman ammatillista perustutkintoa oleville, uuden ammatin hankkimista tai alan vaihtamista suunnitteleville aikuisille ja nuorille.


Hakuaika: - 14.8.2020
Toteutus: 5.10.2020 - henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Suoritettu perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot

Alalle soveltuva terveydentila

Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (hakija, joilla äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan kielitestiin ennen valintahaastattelua, kielitestiin lähetetään kutsu)

Valintatilaisuus:


Valinta tehdään hakemusten ja puhelin-/videohaastattelun perusteella.

Hakeutuminen:

Haku tapahtuu Tredun ohjaus- ja hakupäivissä.

Lisätiedot:

Lisätietoa hakeutumisesta

Sijainti:

Kankaantaankadun toimipiste, Nokia
Kangasalan toimipiste
Santalahdentien toimipiste, Tampere
Hakeutuminen:
JATKUVA HAKU
Hae jatkuvassa haussa, kun olet suorittanut lukion päättötodistuksen tai toisen ammatillisen tutkinnon, olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai haluat hankkia lisäosaamista tai vaihtaa alaa. Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Lisätietoja vapaana olevista paikoista saat osallistumalla Ohjaus- ja hakupäiviin.
Kangasalan toimipisteessä sinun on mahdollista sopia tutustumisjakso ottamalla yhteyttä suoraan opinto-ohjaaja Jari Aineeseen (0408007875).

Ulkoinen linkkiLue lisää jatkuvasta hausta

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Osa tutkinnon osista tai koko koulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille.
Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen koulutustarkastaja Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi tai puh. 050 329 5713. Ulkoinen linkkiKatso lisää oppisopimuksesta

Lisätiedot:

Santalahdentien toimipiste
Opinto-ohjaaja
Nina Salonen
puhelin 050 576 1593
sähköposti if.erepmat@nenolaS.aniN

Kankaantaan toimipiste, Nokia
Opinto-ohjaaja
Pirjo Räsänen
puhelin 040 779 9016
sähköposti if.erepmat@nenasaR.ojriP

Kangasalan toimipiste
Lehtori
Jari Aine
puhelin +358408007875
sähköposti if.erepmat@enia.iraj

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
avoinna ma–pe klo 9–15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

Kesäajan avoinna ma - pe klo 9-12

L-rakennus, 4 krs.
33720 Tampere

Koronatilanteen vuoksi oppisopimuspalveluiden henkilöstö on pääasiassa etätöissä. Tavoitat meidät sähköpostitse ja puhelimitse.


Kokki/Tarjoilija -englanninkielinen toteutus

Haluaisitko kehittyä kansainväliseksi osaajaksi? Haaveiletko tulevaisuudessa työskenteleväsi kansainvälisessä ravintolassa.

Englannin kielinen toteutus ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa vastaa sisällöllisesti suomen kielen perustutkintoa.

Opiskelu monikulttuurisessa ryhmässä, projektit, opiskelijavaihdot ja työssäoppimisjaksot ulkomailla antavat hyvät valmiudet kansainvälisiin työtehtäviin ja jatko-opintoihin. Kieliopintoja ovat suomi toisena kielenä tai ruotsi, englanti ja pakollinen vieras kieli. Perustutkinnon yhteyteen on mahdollista liittää myös ylioppilastutkintoon valmentava koulutus ja suorittaa ylioppilastutkinto 4-5 aineessa. Pakolliset aineet ovat äidinkieli, englanti, ruotsi ja matematiikka, sekä mahdollisesti yksi valinnainen aine. Ylioppilastutkintoon valmentavassa koulutuksessa opetuskieli on suomi. Opinnot toteutetaan Santalahdentien toimipisteessä.

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Englanninkielisen koulutuksen valintakriteereinä ovat perusopetuksen päättötodistus, hyvä englanninkielen taito ja kiinnostus ravintola-alan asiakaspalvelutehtäviin. Perustason suomenkielen taito katsotaan eduksi.

Valintatilaisuus:

Kaikki hakukelpoiset, peruskoulun suorittaneet hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostitse.

Johtuen corona-viruksen aiheuttamasta pokkeustilanteesta Tredun valintahaastattelut järjestetään Teamsin kautta video-neuvotteluina verkossa. Kaikki hakukelpoiset hakijat saavat maaliskuun loppuun mennessä kutsun haastatteluun, sisältäen oman henkilöhtaisen haastatteluajan, sekä päivää ennen haastattelua linkin video-haastatteluun sähköpostitse.

Lisätiedot:

Opettaja
Katri Karvinen
puhelin +358407115371
sähköposti if.erepmat@nenivraK.irtaK

Opinto-ohjaaja
Merja Helin
puhelin +358408257240
sähköposti if.erepmat@nileH.ajreM

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto