Hae
Valikko
a a

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Alan työpaikat ovat ravintoloissa, hotelleissa, henkilöstöravintoloissa, opiskelija- ja lounasravintoloissa, laivoilla, sairaaloissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa sekä juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä.

Tarjoilija erikoistuu tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin. Tarjoilija huolehtii asiakastilojen viihtyisyydestä sekä ruokien ja juomien myynnistä. Hän tarjoilee ja työskentelee kassalla. Myös tilaus- ja edustustarjoilu kuuluvat tarjoilijan työhön.

Kokki erikoistuu monipuolisesti ruoanvalmistukseen: ruoka-annosten suunnitteluun, ruokien valmistamiseen ja tarjolle asettamiseen. Kokki käyttää toimintaympäristönsä mukaisia erilaisia työvälineitä ja laitteita. Lisäksi kokki osaa järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.


Opinnot koostuvat kontakti- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, opintokäynneistä, projekteista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Koulutuksen aikana voi hakeutua ulkomaille. Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella, jos sinulla on työsuhde tai toimit yrittäjänä. Opinnoissa on mahdollisuus perehtyä myös yrittäjyyteen.

Hakuaika: - 31.7.2019

Lisätiedot ja hakeutuminen

Sijainti:

Kankaantaankadun toimipiste, Nokia
Kangasalan toimipiste
Santalahdentien toimipiste, Tampere
Hakeutuminen:


HAKU 1.8.2019 SANTALAHDENTIEN TOIMIPISTEESSÄ (TAMPERE) ALKAVAAN KOULUTUKSEEN:

Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi Tredussa!
Koulutus on tarkoitettu ilman ammatillista perustutkintoa oleville, uuden ammatin hankkimista tai alan vaihtamista suunnitteleville aikuisille sekä nuorille.
Hakuaika 27.3.2019 - 31.7.2019

Starttipäivä maanantaina 3.6.2019 Santalahdentien toimipisteessä (Santalahdentie 10, Tampere). Kutsu starttipäivään lähetetään koulutukseen valituille henkilöille.
Koulutus alkaa 1.8.2019.

Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka perusteelle opiskeluaika määräytyy. Opiskeluaika voi siten olla 1,5 - 2 vuotta. Henkilökohtaiset osaamisen kehittämissuunnitelmat (HOKS) laaditaan henkilökohtaisessa keskustelussa opettajan kanssa 4. - 7.6.2019.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:
Suoritettu perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot
Alalle soveltuva terveydentila
Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (hakijat, joilla äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan kielitestiin ennen valintahaastattelua, kielitestiin lähetetään kutsu)

Valintaan vaikuttavia tekijöitä:
Motivaatio ja sitoutuminen, asiakaspalveluhenkisyys ja vuorovaikutustaidot, valmius työskentelyyn myös iltaisin ja viikonloppuisin sekä elämäntilanne.

Kaikki hakijat haastatellaan viikoilla 19 ja 20. Hakijat kutsutaan haastatteluun.
Päätös valinnasta ilmoitetaan viikolla 21.
Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 29.5.2019

Ulkoinen linkkiHaku Tampereen koulutukseen tästä linkistä

HAKU 7.8.2019 KANGASALAN TOIMIPISTEESSÄ ALKAVAAN KOKIN KOULUTUKSEEN:

Hakuaika: 26.5.2019 saakka.
Koulutus alkaa 7.8.2019. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) , jonka perusteelle opiskeluaika määräytyy. Opiskeluaika voi siten olla 1,5 - 2 vuotta.
Opiskelijaksi ottamisen edellytykset: Alalle soveltuva terveys ja riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (hakijat, joilla äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan kielitestiin ennen valintahaastattelua)
Valintaan vaikuttavia tekijöitä: motivaatio ja sitoutuminen, asiakaspalveluhenkisyys ja vuorovaikutustaidot, valmius työskentelyyn myös iltaisin ja viikonloppuisin sekä elämäntilanne.
Kaikki hakijat haastatellaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla 3. - 7.6.2019.

Ulkoinen linkkiHaku Kangasalan koulutukseen

JATKUVA HAKU
Hae jatkuvassa haussa, kun olet suorittanut lukion päättötodistuksen tai toisen ammatillisen tutkinnon, olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai haluat hankkia lisäosaamista tai vaihtaa alaa. Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Ilmoita jo hakemuksessasi missä toimipisteessä ( Santalahdentie, Kangasala, Nokia) olet kiinnostunut opiskelemaan ja haluatko opiskella kokiksi vai tarjoilijaksi.

Ulkoinen linkkiLue lisää jatkuvasta hausta

Ulkoinen linkkiJatkuva haku Ravintola- ja cateringalan perustutkintoon

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Osa tutkinnon osista tai koko koulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille.
Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen koulutustarkastaja Osmo Tahvanaiseen, osmo.tahvanainen@tampere.fi tai puh. 050 442 0353. Ulkoinen linkkiKatso lisää oppisopimuksesta

Lisätiedot:

Santalahdentien toimipiste
Opinto-ohjaaja
Nina Salonen
puhelin 050 576 1593
sähköposti if.erepmat@nenolaS.aniN

Kankaantaan toimipiste, Nokia
Opinto-ohjaaja
Pirjo Räsänen
puhelin 040 779 9016
sähköposti if.erepmat@nenasaR.ojriP

Kangasalan toimipiste
Opinto-ohjaaja
Hannele Hämäläinen
puhelin 040 711 5345
sähköposti if.erepmat@nenialamah.j.elennah

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
avoinna ma–pe klo 9–15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

Puhelinpalvelu: ma, ti, to, pe 9-15 | ke 12-15

L-rakennus, 4 krs.
33100 Tampere

Halutessasi voit varata ajan tapaamiseen.


Tarjoilija -englanninkielinen toteutus

Haluaisitko kehittyä kansainväliseksi osaajaksi? Haaveiletko tulevaisuudessa asiakaspalvelutehtävistä kansainvälisessä ravintolassa tai työskentelystä turistikeskuksissa kansainvälisessä ympäristössä?

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, asiakaspalvelun osaamisala, on mahdollista suorittaa Tredussa myös kokonaan englanniksi. Ravintola- ja cateringalan perustutkinto antaa monipuoliset taidot tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Opiskelu sisältää käytännön tehtäviä, harjoituksia sekä teoriaa. Käytännön tehtäviä harjoitellaan oppilaitoksen eri toimipisteissä, työpaikoilla sekä mahdollisuuksien ja oman kiinnostuksesi mukaan myös ulkomailla. Opinnoissa on mahdollisuus perehtyä myös yrittäjyyteen tai valita tutkinnon osa toisesta englanninkielisestä ammatillisesta perustutkinnosta.

Opiskelu monikulttuurisessa ryhmässä, projektit, opiskelijavaihdot ja työssäoppimisjaksot ulkomailla antavat hyvät valmiudet kansainvälisiin työtehtäviin ja jatko-opintoihin. Kieliopintoja ovat suomi toisena kielenä tai ruotsi, englanti ja pakollinen vieras kieli. Perustutkinnon yhteyteen on mahdollista liittää myös ylioppilastutkintoon valmentava koulutus ja suorittaa ylioppilastutkinto 4-5 aineessa. Pakolliset aineet ovat äidinkieli, englanti, ruotsi ja matematiikka, sekä mahdollisesti yksi valinnainen aine. Ylioppilastutkintoon valmentavassa koulutuksessa opetuskieli on suomi. Opinnot toteutetaan Santalahdentien toimipisteessä.

Sijainti:

Santalahdentien toimipiste, Tampere

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Englanninkielisen koulutuksen valintakriteereinä ovat perusopetuksen päättötodistus, hyvä englanninkielen taito ja kiinnostus ravintola-alan asiakaspalvelutehtäviin. Perustason suomenkielen taito katsotaan eduksi.

Valintatilaisuus:

Kaikki hakukelpoiset, peruskoulun suorittaneet hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostitse.

Haastattelu on englanniksi ja järjestetään Santalahdentien toimipisteessä (Santalahdentie 10, Tampere). Tarkempi aijankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Ota mukaan kirjoitusvälineet, oma kuva ja henkilöllisyystodistus.

Vahvista osallistumisesi pääsykokeeseen!

Hakeutuminen:

Haku on päättynyt.

Lisätiedot:

Opettaja
Katri Karvinen
puhelin +358407115371
sähköposti if.erepmat@nenivraK.irtaK

Opinto-ohjaaja
Merja Helin
puhelin +358408257240
sähköposti if.erepmat@nileH.ajreM

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto