Hae
Valikko
a a

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Lähihoitaja työskentelee ihmisläheisessä palveluammatissa. Hän suunnittelee, toteuttaa ja arvioi hoitoa asiakkaan tarpeita ja toiveita kunnioittaen. Lähihoitaja toimii monipuolisissa hoidon, huolenpidon, kasvatuksen, ohjauksen ja kuntoutuksen tehtävissä. Opintoihin kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista esim. päiväkodeissa, palvelukodeissa, kotihoidossa, sairaaloissa sekä asumis-, palvelu- ja kuntoutumisyksiköissä.

Koulutukseen hakevan on täytettävä sosiaali-ja terveysalan opiskelijaksiottamisen edellytykset valintavaiheessa ja opintojen aikana.

Osaamisalaopintoihin hakeudutaan opintojen aikana. Opiskelija voi hakea ensisijaisesti niihin osaamisalaopintoihin, joita hänen opiskelutoimipisteensä tarjoaa. Opiskelija voi hakeutua osaamisalaopintoihin myös muualle, jos siellä järjestettävissä osaamisaloissa on vapaita opiskelupaikkoja. Osaamisalan opiskelijavalinta tehdään opiskelijan kiinnostuksen (hakutoiveen), opintomenestyksen ja osaamisalalle soveltuvuuden perusteella.

Hakeutuminen:

Oppisopimusopiskelijaksi hakeutuva hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Seuraava sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, oppisopimuskoulutuksena alkaa 18.2.2019. Ota yhteyttä koulutustarkastaja Jaana Virtaseen, jaana.p.virtanen@tampere.fi tai puh. 050 329 5713.

Jatkuva haku sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opintoihin

Kohdennettu haku lähihoitajakoulutukseen, Tampereelle

Haku Sosiaali- ja terveysalan osaamisalojen opintoihin

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala

Jalkojenhoidon osaamisala

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala

Suunhoidon osaamisala

Vammaistyön osaamisala

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto