Hae
Valikko
a a

Taideteollisuusalan perustutkinto

Taideteollisuusalan tutkinnon suorittanut osaa valmistaa oman alansa tuotteita, tiloja tai palveluita.
Alalle on tyypillistä esteettinen, visuaalinen ja kulttuuriosaaminen, kädentaidot sekä yrittäjyys.
Taideteollisuusalan tutkinnon suorittanut osaa suunnitella omaa työtään ja hankkia monipuolisesti tietoa omalta alaltaan. Hän hallitsee alansa tyypillisimmät materiaalit, työvälineet ja valmistusmenetelmät.

Taideteollisuusalan perustutkinnossa hakeudutaan opiskelemaan suoraan valitulle osaamisalalle.
Tuotteen valmistuksen artesaani toimii mm. korujen, pienesineiden ja sisustus- ja tekstiilituotteiden suunnittelu-, valmistus- ja korjaustehtävissä, yrittäjänä, ohjaustehtävissä ja myyntityössä.
Puualan artesaani valmistaa huonekaluja ja sisustuselementtejä. He toimivat valmistus- ja entisöintitehtävissä, yrittäjänä ja myyntityössä.
Sisustusalan artesaani työskentelee koti- ja julkitilojen ja tapahtumien suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, myynti- ja esittelytehtävissä sekä yrittäjinä.

Ohjaus- ja hakupäivät:

Lue lisää ohjaus- ja hakupäivistä.

Puusepänala

Puusepänalan artesaani valmistaa huonekaluja ja sisustuselementtejä. Hän toimii valmistus- ja entisöintitehtävissä, yrittäjänä ja myyntityössä.

Meillä opit perustiedot ja -taidot puusepäntyöstä. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan kotien ja julkisten tilojen kalusteita ja muita rakenteita. Materiaaleina käytetään mm. kokopuuta ja levymateriaaleja. Opit myös pintakäsittelyä, erityistekniikoita, entisöintiä ja kalusteiden asennusta. Osa opiskelusta tapahtuu asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Sisustusala

Sisustusalan artesaani suunnittelee ja toteuttaa erilaisten tilojen sisustuskokonaisuuksia. Hän työskentelee myös tapahtumien suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, myynti- ja esittelytehtävissä sekä yrittäjänä.

Opintojen aikana saat perustiedot ja –taidot tilasuunnittelun perusteista, tilasuunnitelmien tekemisestä ja visuaalisesta markkinoinnista. Opit tekemään sisustussuunnitelmia ja sisustuskokonaisuuksia asiakkaille. Opit myös tilojen pintatöissä tarvittavat työmenetelmät ja sisustustekstiilien ompelua sekä teet asiakaslähtöisiä projektitöitä, esim. juhlasomistuksia, kotien stailauksia ja messu- ja näyttelyrakentamista. Opintoihin kuuluu työpaikalla oppimista, projekteja ja digitaalisissa ympäristöissä toimimista.

Sijainti:

Lempäälän toimipiste

Tuotteen valmistus, Sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistus

Sisustus- ja tekstiilituotteisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä sisustustekstiilejä ja –tuotteita koteihin, julkisiin tiloihin ja yrityksiin.

Opintojen aikana tutustut eri sisustustyyleihin ja materiaaleihin, opit alan perustiedot ja –taidot sekä valmistat kiertotaloustuotteita. Työmenetelmien lisäksi opit käyttämään, valitsemaan ja yhdistämään erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Opit myös yrittäjyyttä, asiakaspalvelua ja oman osaamisesi markkinointia.

Sijainti:

Lempäälän toimipiste

Tuotteen valmistus, Koru- ja pienesinevalmistus

Koruihin ja pienesineisiin erikoistunut tuotteen valmistuksen artesaani toimii koru- ja pienesineiden suunnittelu-, valmistus- ja korjaustehtävissä, yrittäjänä, ohjaustehtävissä ja myyntityössä.

Opintojen aikana opit suunnittelemaan ja valmistamaan asiakkaan tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin sopivia yksilöllisiä koruja ja pienesineitä, ja opit alan perustiedot ja –taidot. Työmenetelmien lisäksi opit käyttämään, valitsemaan ja yhdistämään erilaisia materiaaleja ja tekniikoita ja valmistamaan tuotteita asiakaslähtöisesti. Opit myös yrittäjyyttä, asiakaspalvelua ja oman osaamisesi markkinointia.


Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Lisätiedot:

Lisätiedot ja hakeutuminen

Hakeutuminen:

JATKUVA HAKU
Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot taideteollisuusalalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot löydät sivun alalaidasta.

YHTEISHAKU 2020
Kevään 2020 yhteishaussa voit hakea opiskelemaan taideteollisuusalan perustutkintoa:
Ulkoinen linkkiTaideteollisuusalan pt, puuseppä, Hepolamminkatu Tampere Ulkoinen linkkiTaideteollisuusalan pt, tuotteen valmistus (koru- ja pienesine); haku Opintopolussa Vaajakadun toimipiste, opetus Hepolamminkatu, Tampere Ulkoinen linkkiTaideteollisuusalan pt, tuotteen valmistus (sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistus), Lempäälä

Lisätiedot:

Lempäälän toimipiste
Opinto-ohjaaja
Soile Kotti
puhelin 050 534 7788
sähköposti if.erepmat@ittoK.elioS

Hepolamminkadun toimipiste
opinto-ohjaaja
Mikko Kukkola
puhelin 050 517 5497
sähköposti if.erepmat@alokkuk.okkim

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
postiosoite Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Hakupalvelu, PL 217, 33101 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–15

Taideteollisuusalan perustutkinto