Hae
Valikko
a a

Nuohooja, Talotekniikan ammattitutkinto

Opiskele nuohoojaksi ja hanki vaikkapa rinnakkaisammatti nuohoojan työstä. Nuohousalalla tarvitaan jatkuvasti päteviä ja osaavia tekijöitä. Nuohousalalla työtehtäviä on tarjolla ympäri vuoden. Tiedäthän, että lakisääteistä nuohoustyötä ei voi tehdä ilman nuohoojan tutkintoa. Tredu tarjoaa sinulle mahdollisuuden suorittaa tutkinto joustavasti. Opiskelu on mahdollista myös oman työsi ohessa. Työ soveltuu erinomaisesti kausiluonteista työtä tekevälle antamaan lisäansioita myös hiljaisemmille kausille. Nuohoojan tutkinnon suorittanut voi työllistyä toisen palvelukseen tai ryhtyä itse yrittäjäksi.

Nuohoojan pätevyyden saa suorittamalla Talotekniikan ammattitutkinnon, nuohouksen osaamisalan. Tutkinnon suorittanut nuohooja nuohoaa tulisijat ja savuhormit hyvän kädentaidon omaten tehokkaasti, oikein ja siististi. Hän hallitsee alansa lainsäädännön, ohjeet sekä suositukset. Nuohooja neuvoo ja opastaa asiakkaitaan palamiseen, korvausilmaan, tulisijoihin ja savuhormeihin liittyvissä suunnittelu-, asennus-, käyttö- ja huoltoasioissa. Hän hallitsee palonehkäisyn perusteet ja tuntee tärkeimmät kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuteen vaikuttavat tekijät sekä tunnistaa puutteet ja riskit.

Hakuaika: 2.4.2020 - 9.8.2020

Nuohooja

Koulutuksen toteutus:

Koulutus muodostuu pääosin työvaltaisesta alalla pitkään toimineen ammattitaitoisen nuohoojamestarin antamasta lähiopetuksesta sekä itsenäisestä opiskelusta. Koulutuksen aikana opit tulisijojen puhdistuksen ja niihin liittyvien hormien huollon sekä palo- ja asumisturvallisuuteen liittyvät asiat. Lisäksi halutessasi saat vahvistusta yrittäjyyteen tai esim. ilmanvaihdon puhdistukseen ja huoltoon liittyvissä asioissa. Koulutus luonnollisesti mahdollistaa verkostoitumisen alan osaajien kanssa.

Lähiopetusta toteutetaan Tredun toimipisteissä ja oppimisympäristöissä sekä työkohteissa Tampereella ja ympäristökunnissa.

Opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen kesto ja sisältö rakentuvat jokaiselle sen mukaisesti.

Tutkinnon muodostuminen:
Talotekniikan ammattitutkinto, nuohouksen osaamisala, nuohooja (150 osp)

Pakolliset tutkinnon osat:
Tulisijojen ja savuhormien nuohous, 50 osp
Kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuden tarkkaileminen, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi tutkinnon osaa):
Huoltopalvelujen tuottaminen ja palvelutilanteen hallinta, 25 osp
Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen, 25 osp
Ilmanvaihtojärjestelmien tasapainotus, 25 osp
TAI
Osa/osia toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 25-50 osp

Mikäli opiskelija hankkii osaamisen kokonaisuudessaan opiskelijan työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden, voi valinnainen tutkinnon osa olla myös jokin muu Talotekniikan ammattitutkinnosta tai toisesta tutkinnosta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan erikseen sovittaessa.


Hakuaika: - 9.8.2020 mennessä
Toteutus: Koulutus alkaa 28.9.2020

Sijainti:

Ajokinkujan toimipiste, Tampere

Hinta:

Koulutuksen opiskelijamaksu on 480 euroa, tutkinnon osa 190 euroa.

Maksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opinnot.

Opiskelijalla tulee olla koulutuksen aikana käytettävissään nuohoojan perustyökalut. Lisätiedot opettaja Timo Särkinen p. 050 3699 336, timo.sarkinen@tampere.fi

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Alalle soveltuva terveys.

Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (hakijat, joilla äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan mahdollisesti kielitestiin).

Valintatilaisuus:

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelukutsu lähetetään tekstiviestillä. Tieto valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle 28.8.2020 mennessä.

Lisätiedot ja hakeutuminen

Hakeutuminen:

Hakeudu koulutukseen alla olevan linkin kautta.

Ulkoinen linkkiHAKU Talotekniikan ammattitutkinto, nuohooja

Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuspalvelujen koulutustarkastaja Osmo Tahvanaiseen puh. 050 442 0353, osmo.tahvanainen@tampere.fi.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakeutua jatkuvasti ja aloitus on joustavasti.

Oppisopimuskoulutuksen opiskelijamaksu on 150 eur, tutkinnon osa 100 eur.
Maksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opinnot.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Lisätiedot:

Opinto-ohjaaja
Ulla Lilja
puhelin 050 597 9203
sähköposti if.erepmat@ajliL.allU

Koulutussuunnittelija
Tarja Ronni
puhelin +358505428511
sähköposti if.erepmat@innoR.ajraT

Tuntiopettaja
Timo Särkinen
puhelin +358503699336
sähköposti if.erepmat@nenikras.omit

Koulutustarkastaja
Osmo Tahvanainen
puhelin 050 442 0353
sähköposti if.erepmat@nenianavhaT.omsO

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
33540 Tampere
avoinna ma–pe klo 9–15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 12-15

Koronatilanteen vuoksi oppisopimuspalveluiden henkilöstö on pääasiassa etätöissä. Tavoitat meidät sähköpostitse ja puhelimitse.