Hae
Valikko
a a

Teknisen suunnittelun perustutkinto

Suunnitteluassistentti tuottaa teknisiä piirustuksia CAD-ohjelmistolla alan suunnittelijan antamien ohjeiden mukaan esimerkiksi rakennusalan tai teollisuuden tarpeisiin. Tehtäviin kuuluu myös suunnitelmien ja asiakirjojen arkistointia, julkaisujen laatimista ja toimistotöitä. Suunnitteluassistentit työskentelevät pääasiassa suunnittelutoimistoissa ja teollisuuslaitoksissa. Ammatissa tarvitaan suunnitteluohjelmistojen hallintaa, tarkkuutta, pitkäjännitteisyyttä ja ryhmätyötaitoja.

Hakuaika: - 2.6.2019

Suunnitteluassistentti

Teknisen suunnittelun perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on laaja-alaiset valmiudet toimia avustavissa tehtävissä, rakennus-, sähkö-, LVI- tai konetekniikan suunnittelussa. Työtehtävät liittyvät piirustusten tuottamiseen ja ylläpitämiseen, erilaisten suunnitteluun liittyvien julkaisujen tekemiseen tietotekniikan sovellusten tarjoamin keinoin. Suunnitteluassistentti pystyy hyödyntämään työssään tietotekniikkaa ja CAD- 2D/3D ohjelmistoja.

Rakennusteknisessä suunnittelussa suunnitteluassistentit toimivat rakennusten arkkitehti-, rakenne-, sähkö- ja LVI-suunnitteluprojekteissa. Toimialan työtehtävät jakaantuvat monipuolisesti rakennusten uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen osa-alueille. Tyypillisiä tehtäviä ovat tietomallien parissa työskentely, niiden muokkaaminen, luominen ja suunnitelma-asiakirjojen tuottaminen tyypillisillä suunnitteluohjelmistoilla.

Teollisuuden suunnittelussa suunnitteluassistentit toimivat valmistavan teollisuuden, prosessi- ja kemianteollisuuden ja energiateollisuuden suunnitteluprojekteissa. Teollisuudessa he mallintavat tuotteita ja tekevät suunnitelma-asiakirjoja, jotka mahdollistavat tuotteen valmistamisen. Lisäksi suunnitteluassistentin työnkuvaan teollisuudessa kuuluvat erilaiset elinkaaren hallinnan tehtävät, asiakkaan tarvitsemat käyttö- ja huolto-ohjeet sekä prosessi- ja layout-suunnitelmat.

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 2 vuotta. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työ- ja muun soveltuvan kokemuksen perusteella. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).

Lähiopetusta ammatillisiin tutkinnon osiin (145 osp) päiväopintoina enintään kaksi päivää viikossa (ma, ti). Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua, työpaikalla tai oppilaitoksen oppimisympäristöissä tapahtuvaa opiskelua. Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edellyttävät alan työssäoppimis- tai oppisopimustyöpaikkaa. Työssäoppimispaikka ei tarvitse olla etukäteen hankittuna.

Tutkintoon kuuluvat myös yhteiset tutkinnon osat (35 osp), jotka ovat yleissivistäviä opintoja.


Hakuaika: 8.2.2019 - 2.6.2019
Toteutus: 12.8.2019 - HOKSin mukaan

Sijainti:

Koivistontien toimipiste, Tampere
Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Suoritettu toisen asteen ammatillinen tutkinto (mielellään teknisen alan) tai ylioppilastutkinto tai työkokemuksen kautta hankittua osaamista teknisiltä aloilta. Alalle soveltuva terveydentila. Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, kutsutaan suomen kielen testiin.

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalintakriteerit

Valintatilaisuus:

Opiskelijavalintahaastattelut pidetään viikolla 23/2019 (yhtenä päivänä n. ½ h/hakija) Tampereen seudun ammattiopistossa osoitteessa Koivistontie 31, 33820 Tampere. Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostitse.

Tiedot opiskelijavalinnasta lähetetään viikolla 24/2019 hakijan sähköpostiosoitteeseen.

Hakeutuminen:

Ulkoinen linkkiHae 12.8.2019 Suunnitteluassistentti
Hakuaika päättyy 2.6.2019.

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.

Katso lisää oppisopimuksesta
Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalvelut

Lisätiedot:

Lehtori
Timo Heikkilä
puhelin +358408012640
sähköposti if.erepmat@alikkieh.omit

Tuntiopettaja
Ulla Lilja
puhelin 050 597 9203
sähköposti if.erepmat@ajliL.allU

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

Puhelinpalvelu: ma, ti, to, pe 9-15 | ke 12-15

L-rakennus, 4 krs.