Hae
Valikko
a a

Terminaalimoniosaaja

Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen terminaali- ja kuljetuspalveluiden työtehtäviin. Opiskelija saa tiedolliset ja taidolliset valmiudet suoriutua tavallisimmista terminaalityöntekijän/ -kuljettajan työtehtävistä, kuten tavaravirtojen käsittelystä ja kuljetusvälineiden hallinnasta. Keskeisenä osaamisena on myös hyvä asiakaspalvelu ja tietojärjestelmien hallinta. Terminaalityöntekijöiden kysyntä kasvaa jatkuvasti tavaravirtojen lisääntyessä.

Koulutukseen on jatkuva haku ja koulutuksen aloitus on joustava. Koulutus toteutetaan Hepolamminkadun toimipisteessä.

Hakuaika: - 15.11.2020

Terminaalityöntekijä

Terminaalityöntekijä työskentelee terminaalissa, jossa tavaroita säilytetään lyhytaikaisesti niiden siirtyessä kuljetusmuodosta tai -välineestä toiseen. Tavallisesti terminaalit sijaitsevat liikenteen solmukohdissa. Terminaalityöntekijän vastuualueena terminaalissa on tuotteiden purku, lastaus, lajittelu ja epäselvien lähetysten käsittely. Työhön saattaa yhdistyä tarve toimia myös tavaroiden kuljettajana.

Koulutuksen orientoiva jakso sisältää henkilökohtaisen osaamisen kartoituksen ja alaan tutustumisen. Koulutuksen sisältö ja opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS). Koulutuksessa voi HOKSin mukaisesti suorittaa C-ajokortin sekä osia Logistiikan perustutkinnosta esim. kuljetusalan perustason ammattipätevyys, terminaalitoiminnot ja lastaus, trukinkuljettajan tehtävät, tavaran kuljettaminen ja vaarallisten aineiden käsittely.

Koulutuksen sisältö
- Henkilökohtainen osaamisen kartoitus
- Logistiikka-alaan tutustuminen
- Työelämässä ja alalla tarvittavat lupakortit
- Mahdollisen C-ajokortin suorittaminen
- Mahdollisen kuljetusalan ammattipätevyyden suorittaminen
- Logistiikan perustutkinnon osa/osia henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti
- Työnhakuvalmennus


Hakuaika: - 15.11.2020

Hinta:

Koulutukseen liittyvät mahdolliset kortit, tutkinto- ja muut viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Terminaalimoniosaajan koulutukseen valittavalta henkilöltä edellytetään vähintään 21 vuoden ikää, pysyvää B-luokan ajo-oikeutta, alalle soveltuvaa terveyttä ja valmiutta palveluammattiin. Koulutukseen pääsemiseksi edellytetään nuhteetonta taustaa (mm. ei voimassa olevaa ajokieltoa).

Hakeutuminen:

Lisätiedot:

Tuntiopettaja
Sari Mattila
puhelin +358408064878
sähköposti if.erepmat@2alittaM.iraS