Hae
Valikko
a a

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan ala kansainvälistyy ja muuttuu nopeasti, alan työpaikkoja tarjoavat erilaiset yritykset sekä kunnat ja valtio. Datanomi voi toimia sähköisen kaupan, uusien tietojärjestelmien ja ohjelmien kehittämisprojekteissa ja tietotekniikan erikoisosaamista vaativissa työtehtävissä, pitää kunnossa tietojärjestelmiä, osallistua käyttäjien koulutukseen sekä myydä ja markkinoida alan tuotteita ja palveluita.

Ohjelmistotuotanto, datanomi

Ohjelmistotuotantoon suuntautuneella datanomilla on tieto- ja viestintätekniikan perustaitojen lisäksi ohjelmistotuotannon erityisosaamista. Hän toimii erilaisissa ohjelmistotuotannon tehtävissä: suunnittelu, toteutus, testaus ja ylläpito.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Käytön tuki, datanomi

Käytön tukeen suuntautunut datanomi osaa atk-hankintaprosessin, mikro- ja verkkotuen tehtävät, tiedonsiirron, verkkoratkaisut ja -laitteet sekä palvelinohjelmistojen ylläpidon ja asennukset ja virtualisoinnin. Hän osaa kouluttaa ja neuvoa tietotekniikan käyttämisessä sekä asentaa, myydä ja käyttää laitteita ja ohjelmistoja. Työpaikkoja tarjoavat erilaiset yritykset, kunnat ja valtio.

Sijainti:

Hepolamminkadun toimipiste, Tampere

Lisätiedot ja hakeutuminen

Koulutukseen on mahdollista hakea päätoimisuutta edellyttäviä opintososiaalisia tukia (esim. Kela, Koulutusrahasto, TE-toimisto). Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

Hakeutuminen:

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon on jatkuva haku vain lukio/yo-pohjaiseen koulutukseen ohjelmistotuotannon osaamisalalle. Voit hakea jatkuvassa haussa myös jos sinulla on jo alan opintoja esim. kesken jäänyt tutkinto tai olet vaihtamassa oppilaitosta.
Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan.

HUOM! Syksyllä aloittavissa peruskoulupohjaisissa ryhmissä ei ole vapaita paikkoja.


OPPISOPIMUSKOULUTUS
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.

Katso lisää oppisopimuksesta
Ota yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen

Lisätiedot:

Opinto-ohjaaja
Ulla-Maija Viitanen
puhelin 050 530 0145
sähköposti if.erepmat@nenatiiV.ajiaM-allU

Lehtori
Eerikki Maula
puhelin 040 099 6204
sähköposti if.erepmat@aluaM.ikkireE

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649
avoinna ma–pe klo 9–15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 12-15

L-rakennus, 4 krs.
33100 Tampere

Halutessasi voit varata ajan tapaamiseen.


Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto