Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Tredun ajoneuvomaalariopiskelijoita

Ajoneuvomaalari

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Ajoneuvoalan ammattilaisella on ajoneuvoalan vauriokorjaustehtävissä edellytettävä ammattitaito. Hän osaa toimia ajoneuvojen ja/tai koneiden vauriokorjaustehtävissä ja huomioi työssään ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Tehtävissään hän toimii huolellisesti ja ammattitaitoisesti.

Ajoneuvomaalari osaa suunnitella ja organisoida oman vastuualueensa toimintaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Tutkinnon suorittaneella on kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta ja omasta roolistaan ajoneuvoalan vauriokorjauksen ammattilaisena. Hän hallitsee ammattialan työturvallisuuden, ympäristömääräykset, ohjeistukset ja työympäristön vaatimukset.

Ajoneuvoalan ammattilainen voi toimia vauriokorjauksen tehtävissä esimerkiksi ajoneuvo- tai konekorjaamolla, automaalaamossa ja muissa alan toimipisteissä.


Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon suorittaneella on ajoneuvoalan tehtävässä edellytettävä ammattitaito osaamisalansa ja tehtäväkuvansa mukaisesti. Tutkinnon suorittanut osaa toimia ajoneuvoalan tehtävissä itsenäisesti ottamalla huomioon työssään ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset.

Ajoneuvoalan ammattitutkinnossa (150op) voit Tredussa valita seuraavista osaamisaloista:

  • Autoalan työnjohtaja
  • Automyyjä
  • Henkilöautomekaanikko
  • Korikorjaaja
  • Ajoneuvomaalari