Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto

Aikuiskoulutuksena nyt logistiikan perustutkintokoulutus, jossa valinnaisena tutkinnon osana suoritat rakennusalan perustutkinnosta maarakennuskoneiden kuljettajana toimiminen tutkinnon osan. Koulutuksella hankit ammattitaidon ja laajan osaamisen sekä kuljetusalan työtehtäviin, että maarakennuskoneiden käyttöön. Kuljetusala työllistää jatkuvasti uusia kuljettajia ja osaavista maarakennuskoneidenkuljettajista on koko ajan pulaa.

Työpaikkasi voi tulevaisuudessa olla hyvinkin erilaisissa töissä esim. kuljetustehtävissä, rakennustyömailla, tienrakennustöissä, kiinteistönhoitotöissä, viherrakentamisen parissa tai ehkä toimit yrittäjänä.

Koulutuksen suoritettuasi hallitset kuorma-auton kuljettamisen ja lastauksen, sekä erilaisten maarakennuskoneiden esim. kaivinkoneen, pyöräkuormaajan ja traktorin käytön.

Logistiikan perustutkinnon suoritettusi voit laajentaa osaamistasi myös yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi.

Sekä kuljetusala että maarakennusala vaativat vastuullista työotetta, huolellisuutta ja rauhallisuutta. Maarakennustyössä erilaisten työkokonaisuuksien hallinta, materiaalituntemus ja hyvä koordinaatiokyky ovat tärkeitä. Muita vaadittavia ominaisuuksia ovat:


  • taloudellinen ja ennakoiva ajotapa
  • piirustusten luku- ja mittaustaito
  • itsenäisyys ja oma-aloitteisuus
  • ongelmanratkaisukyky
  • täsmällisyys
  • asiakaspalvelutaito

Logistiikan perustutkinto

Logistiikan perustutkinto antaa valmiudet henkilö- tai tavaraliikenteessä kuorma-auton, linja-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtävään tai varastonhoitajan työhön kaupan, teollisuuden, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa tai ilmailuliikenteen yrityksissä lentoaseman, lentokentän ja maapalvelujen perustehtäviin.

Logistiikan perustutkinto (180 osp) sisältää kolme osaamisalaa. Tredussa näistä tarjolla on kaksi:

  • kuljetuspalvelujen osaamisala, autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
  • varastopalvelujen osaamisala, varastonhoitaja