Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kuorma-autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto

Kuorma-autonkuljettaja on tavaraliikenteen ammattilainen. Hän ajaa pääasiassa erilaisilla kuorma- tai pakettiautoilla tavaraliikenteessä. Kuorma-autonkuljettajan työtehtävät vaihtelevat esimerkiksi jakelu-, keräily- ja maansiirtokuljetuksista tavaraliikenteeseen lastauksineen. Lastina on esimerkiksi elintarvikkeita kauppoihin, postia ja paketteja, raaka-aineita kierrätykseen tai soraa rakennustyömaille. Kuorma-autonkuljettajan työhön kuuluu myös lastausta, asiakaspalvelua, tietotekniikkaa sekä ajoneuvon huoltoa ja pieniä korjaustöitä.

Kuorma-autonkuljettajia työllistävät esimerkiksi kuljetusyritykset, rakennusurakoitsijat, tukku- ja vähittäiskaupat sekä teollisuuden toimijat. Kuorma-autonkuljettaja voi työskennellä myös yrittäjänä.

Mikäli sinulla on jo osaamista tai aikaisempia opintoja logistiikka-alalta, voit hakeutua aikuiskoulutuksena toteutettavaan logistiikan perustutkintoon myös Oma polku -koulutuksen kautta. Tällöin koulutuksen aloitus voi olla joustava. Kysy lisätietoja.

Ammatillisten oppilaitosten tutkinnoista valmistuvat hakeutuvat jatkokoulutukseen ammattikorkeakouluihin - myös ilman pääsykokeita. Korkeakouluväylä on tarjolla nyt myös logistiikka-alan koulutuksessa. Lue lisää.

Kuorma- autonkuljettajan ammattitaitoon kuuluu asiakaspalvelutaidot, taloudellinen ja ennakoiva ajotapa sekä ohjeiden ja säännösten hallinta. Kuorma-autonkuljettaja tarvitsee työssään itsenäistä otetta ja positiivista asennetta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Huolellisuus
  • Vastuullisuus
  • Paineensietokyky
  • Joustavuus
  • Yrittäjähenkisyys
  • Oikea asenne

Logistiikan perustutkinto

Logistiikan perustutkinto antaa valmiudet henkilö- tai tavaraliikenteessä kuorma-auton, linja-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtävään tai varastonhoitajan työhön kaupan, teollisuuden, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa tai ilmailuliikenteen yrityksissä lentoaseman, lentokentän ja maapalvelujen perustehtäviin.

Logistiikan perustutkinto (180 osp) sisältää kolme osaamisalaa. Tredussa näistä tarjolla on kaksi:

  • kuljetuspalvelujen osaamisala, kuorma-autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
  • sisälogistiikan osaamisala, palvelulogistiikkatyöntekijä