Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi opiskelijaa työskentelee lentokoneen alla

Avioniikka-asentaja

Lentokoneasennuksen perustutkinto

Lentokoneasennuksen ammattilainen varmistaa ilma-alusten sekä niiden osien ja järjestelmien toiminnan. Avioniikka-asentajan (lupakirjaluokka B2) työt painottuvat lentokoneautomaatioon. Avioniikka-asentaja erikoistuu ilma-alusten sähkö-, elektroniikka-, yhteydenpito-, navigointi- ja viihdytysjärjestelmien testaus-, huolto-, korjaus- ja muutostyötehtäviin. Hän myös osallistuu lentokoneiden mittaus-, testaus-, vianetsintä- ja huoltotöihin.

Avioniikka-asentajia työskentelee lentoyhtiöiden, lentokonehuoltoyritysten, lentokonekorjaamoiden, puolustusvoimien, rajavartiolaitoksen ja lentokoneita valmistavien yritysten palveluksessa.

Avioniikka-asentaja on luotettava, vastuuntuntoinen ja tarkka. Ilmailuteknologian nopea kehitys innostaa avioniikka-asentajaa jatkuvaan uuden oppimiseen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • englannin kieli
  • huolellisuus ja ohjeiden noudattaminen
  • matemaattinen ja tekninen ajattelutaito
  • tunnollinen asenne

Avioniikan osaamisala ja lukio-opinnot

Voit suorittaa avioniikan osaamisalan yhteydessä ylioppilastutkintoon valmentavia opintoja, jolloin opintojen kesto on 3,5 vuotta. Lukio-opinnot (äidinkieli, englanti, fysiikka, matematiikan laaja oppimäärä ja yhteiskuntaoppi) toteutetaan päiväopintoina. Lukio-opinnot tukevat hyvin jatko-opinnoissa tarvittavia opiskeluvalmiuksia.


Tutustu avioniikka-asentajan koulutukseen ja alaan:

Lentokoneasennuksen perustutkinto

Lentokoneasennuksen perustutkinto antaa valmiudet ilma-alusten huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin. Lentokoneasennuksen perustutkinnosta valmistuva asentaja hallitsee perustiedot ja taidot ilma-alusten aerodynamiikasta, rakenteista sekä järjestelmistä.

Lentokoneasentajan perustutkinto (180 osp) sisältää 1.8.2021 alkaen kolme osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

  • Lentokoneasennuksen osaamisalan (B1), lentokoneasentaja
  • Avioniikan osaamisalan (B2), avioniikka-asentaja
  • Lentokonehuoltotyön osaamisalan (A), lentokonehuoltaja

Tredussa annetaan ainoana Suomessa B2-lupakirjaan tähtäävää avioniikka-asentajakoulutusta. Tredun lentokonekoulutusorganisaatio on Suomen Ilmailuviranomaisen hyväksymä (FI.147.0002). Koulutusohjelma (PART66) on yhteiseurooppalainen koulutusohjelma eli samansisältöinen kaikissa Euroopan lentokonealan viranomaishyväksytyissä oppilaitoksissa.

Sinua voisi myös kiinnostaa