Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ekokampaaja

Ekokampaaja on hiusalan ammattilainen, joka on erikoistunut ekokampaajaksi lisäkoulutuksen avulla. Ekokampaajakoulutus tarjoaa kampaajille mahdollisuuden syventää ammatillista osaamista luonnonmukaisten hiustenhoitojen, kasvivärjäysten ja energialeikkausten pariin.

Ekokampaajat suosivat työskentelyssään raaka-aineita ja tuotteita, jotka ovat luonnosta saatavia ja ympäristöystävällisiä. Ekokampaajien käyttämät hiustenhoito- ja muotoilusarjat ovat ekologisia, eettisiä ja biohajoavia, sekä hiusten värjäys toteutetaan kasvivärejä hyödyntäen.

Ekokampaajaopinnot sopivat kaikille hiusalan perustutkinnon suorittaneille parturi-kampaajille, joita kiinnostaa ekologisten hius- ja hiuspohjan hoitojen tekeminen, luontoa kunnioittavat työtavat ja uusien näkökulmien oppiminen.

Koulutettu ekokampaaja voi olla yrittäjänä tai työntekijänä parturi-kampaamossa tai ekokampaamossa. Koulutuksen suorittaneilla on myös mahdollisuus liittyä Suomen Koulutetut Ekokampaajat ry:n jäseneksi.

Ekokampaajakoulutuksen aikana käydään läpi erilaisia luontoa säästäviä ja hyvinvointia lisääviä työskentelymenetelmiä kuten intialaista päähierontaa sekä puhdistus- ja hoitokuureja savea, yrttejä ja merilevää käyttäen. Koulutuksessa perehdytään myös luonnonmukaisiin hiustenhoitotuotteisiin ja niiden sisältämiin ainesosiin, kasvivärjäyksiin ja kasvivärjäämisen menetelmiin sekä opetellaan energialeikkauksen perusteet.

Koulutuksen teemoja ovat mm.:

  • Hiusten hoitaminen: Intialainen päähieronta, Savi-, merilevä- ja yrttihoido, Luonnonmukaisten hiustenhoitotuotteiden raaka-ainetuntemus, Lainsäädäntö ja sertifikaatit
  • Kasvivärjäys: Teoria, Kasvivärjäykset ja yrtit, Käytännön harjoitukset ja verkkotehtävät
  • Energialeikkaus: Teoria ja harjoitustyöt, Intialainen päähieronta
  • Käytännön lopputyöt: Lopputyö käsittää kirjallisen kehittämistehtävän, portfolion opintojen aikana tehdyistä asiakasharjoituksista sekä asiakkaalle tehdyn ekologisen palvelukokonaisuuden (intialainen päänhieronta, puhdistushoito, energialeikkaus ja kasvivärjäys).

Koko koulutuksen sijaan voit myös suorittaa vain hiusten kasvivärjäämisen.

Sinua voisi myös kiinnostaa