Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.
Elektroniikka-asentajan opinnoissa perehdyt elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen, Opit käsittelemään oikein elektroniikka-asennuksissa tarvittavia komponentteja ja materiaaleja sekä käyttämään tarvittavia työkaluja ja mittavälineitä. Monien laitteiden toimintaan tarvitaan myös ohjelmointitaitoja.
Elektroniikka-alan ammattilaisia työskentelee elektroniikkalaitteiden valmistustehtävissä monenlaisissa yrityksissä. Valmistettavat laitteet voivat olla kulutuselektroniikkaa, teollisuuden koneiden osia tai ne voivat liittyä vaativien olosuhteiden laitteisiin, kuten kaivinkoneisiin tai metsäkoneisiin. Elektroniikk-asentaja voi työskennellä huoltotehtävissä ja korjaustehtävissä tietokoneliikkeessä, teleoperaattoreiden palveluksessa tai terveydenhuollon laitteiden parissa. Elektroniikka-asentaja voi toimia myyjänä kodinelektroniikkaa ja tietotekniikkaa myyvissä liikkeissä. Hän voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.
Elektroniikka-asentajan työssä tarvitaan kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Myös asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot ovat tarpeen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
keskittymis- ja päättelykyky
ongelmanratkaisukyky
omatoimisuus
pitkäjänteisyys
vuorovaikutustaidot
looginen päättelykyky
hienomotoriikka
kielitaito
halu ja kyky oppia jatkuvasti uutta
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Uudistunut tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on päivitetty nykyajan työn vaatimusten mukaiseksi. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.
Ulkoinen linkkiHae yhteishaussa Tredun tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon. Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely, jonka hakuaika on vuosittain helmi-maaliskuussa ja opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kesäkuussa. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion päättäneet, sekä vailla ammatillista tutkintoa olevat hakijat.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa
Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45, 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Koulutus alkaa: 5.8.2021
Opetuskieli: suomi Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä Suunniteltu kesto: 3 vuotta Opetusaika: Päiväopetus Opetustapa: Lähiopetus Opiskelumuoto: Ohjattu opiskelu
Hakeutuminen
11.2.2021 - 19.5.2021
Haku toisen asteen tutkinnon suorittaneille Hepolamminkadun toimipisteessä elokuussa 2021 alkavaan koulutukseen on ohjaus- ja hakupäivissä 11.2.2021- 19.5.2021.
Opiskelijavalinnat tehdään toukokuussa hakuajan päätyttyä.
Lisätietoa ohjaus-ja hakupäivistä alla olevan linkin kautta:
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot elektroniikka-asentaja alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.
Opiskelijavalinta
Haku päättyy toukokuussa, valinnat tehdään hakuajan jälkeen.
Pohjakoulutus toisen asteen tutkinto.
Koulutusaika
5.8.2021 - 31.5.2023
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua. Lähiopintojen lisäksi sovelletaan myös muita opiskelumenetelmiä kuten ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Koulutuksen kesto on keskimäärin 2 vuotta. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).