Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija suojamyssyssä työntää hyllyä, jossa vastaleivottuja muffinsseja

Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikkeiden valmistajalla on vahvaa osaamista erilaisten elintarvikkeiden valmistamisesta. Hän osaa valmistaa, pakata ja varastoida elintarvikkeita sekä toimia myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Elintarvikkeiden valmistaja osaa toimia elintarvikkeiden valmistusprosesseissa seuraten prosessin kulkua ja tehdä tarvittavia säätötoimenpiteitä. Elintarvikkeiden valmistaja osaa valmistaa sesongin mukaisia elintarvikkeita ja on tietoinen elintarvike- ja ruokatrendeistä.

Työmahdollisuudet ovat monipuoliset muun muassa valmisruokateollisuudessa, lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä. Lisäksi elintarvikkeiden valmistaja voi työskennellä henkilöstöravintoloissa, pikaruokapaikoissa, liikenneasemilla sekä julkisella sektorilla kuten esim. sairaaloiden ruokahuollossa.

Elintarvikealan ammattilaiselta edellytetään monipuolista ammattitaitoa ja sen jatkuvaa ylläpitämistä ja kehittämistä. Elintarvikkeiden valmistaja osaa käyttää työssään erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida puhtaanapidon, hygienian sekä kestävän kehityksen. Alan töissä vaaditaan hyvää paineensietokykyä ja vastuullisuutta. Elintarvikkeiden valmistaja toimii työturvallisuusohjeiden mukaisesti elintarvikelainsäädäntöä noudattaen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • kädentaidot
  • yhteistyötaidot
  • laatutietoisuus
  • ravitsemusosaaminen
  • hyvä kunto
  • taloudellisuus
  • asiakaspalvelutaidot

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan perustutkinto antaa valmiudet työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina, lihatuotteiden valmistajana tai meijeristinä yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Elintarvikealan perustutkinto sisältää neljä osaamisalaa. Tredussa on tarjolla seuraavat osaamisalat ja tutkintonimikkeet:

  • elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
  • leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
  • liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja