Elintarvikkeiden valmistajalla on vahvaa osaamista erilaisten elintarvikkeiden valmistamisesta. Hän osaa valmistaa, pakata ja varastoida elintarvikkeita sekä toimia myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Elintarvikkeiden valmistaja osaa toimia elintarvikkeiden valmistusprosesseissa seuraten prosessin kulkua ja tehdä tarvittavia säätötoimenpiteitä. Elintarvikkeiden valmistaja osaa valmistaa sesongin mukaisia elintarvikkeita ja on tietoinen elintarvike- ja ruokatrendeistä.
Työmahdollisuudet ovat monipuoliset muun muassa valmisruokateollisuudessa, lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä. Lisäksi elintarvikkeiden valmistaja voi työskennellä henkilöstöravintoloissa, pikaruokapaikoissa, liikenneasemilla sekä julkisella sektorilla kuten esim. sairaaloiden ruokahuollossa.
Elintarvikealan ammattilaiselta edellytetään monipuolista ammattitaitoa ja sen jatkuvaa ylläpitämistä ja kehittämistä. Elintarvikkeiden valmistaja osaa käyttää työssään erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida puhtaanapidon, hygienian sekä kestävän kehityksen. Alan töissä vaaditaan hyvää paineensietokykyä ja vastuullisuutta. Elintarvikkeiden valmistaja toimii työturvallisuusohjeiden mukaisesti elintarvikelainsäädäntöä noudattaen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
kädentaidot
yhteistyötaidot
laatutietoisuus
ravitsemusosaaminen
hyvä kunto
taloudellisuus
asiakaspalvelutaidot
Elintarvikealan perustutkinto
Elintarvikealan perustutkinto antaa valmiudet työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina, lihatuotteiden valmistajana tai meijeristinä yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.
Elintarvikealan perustutkinto sisältää neljä osaamisalaa. Tredussa on tarjolla seuraavat osaamisalat ja tutkintonimikkeet:
Jatkuva haku: Hae ohjaus- ja hakupäivissäKoulutus alkaa 15.2.2021 tai joustavasti heti Hepolamminkadun toimipisteessä.
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot elintarvikealalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.
Kangasalan toimipisteessä sinun on mahdollista sopia tutustumisjakso ottamalla yhteyttä suoraan opinto-ohjaaja Jari Aineeseen (040 800 7875)
Myös Kangasalan koulutuksen 2. ja 3. vuoden osaamisalaopinnot ovat Hepolamminkadun toimipisteessä Tampereella.
Hakeutuminen
23.2.2021 - 23.3.2021
Hakeutuminen opintopolun kautta.
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Kangasalan toimipiste
Toteutus
Myös Kangasalan koulutuksen 2. ja 3. vuoden osaamisalaopinnot ovat Hepolamminkadun toimipisteessä Tampereella.
Hakeutuminen
Aloitus joustavasti
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.