Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ikävalmentaja (EAT)

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Ikävalmentaja (EAT) työskentelee ikääntyneiden ihmisten ennaltaehkäisevien palvelujen, hoidon ja huolenpidon tehtävissä. Hän tunnistaa ja selvittää ikääntyneen ihmisen elämänkulun ja toimintakykyisyyden. Ikävalmentaja ohjaa ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään arkiteknologian käytössä sekä kertoo teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista toimintakykyisyyden ja turvallisuuden edistämiseksi. Työssään ikävalmentaja edistää ikääntyneen ihmisen toimintakykyisyyttä ja kokonaisvaltaista arjen turvallisuutta.

Ikävalmentaja (EAT) työskentelee ikääntyville ihmisille suunnattujen palvelujen piirissä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä tai kolmannella sektorilla, yrityksissä tai muilla palvelualoilla, joissa hän kohtaa ikääntyviä toimiessaan erilaisissa palvelutehtävissä.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut ymmärtää ja tuntee vanhenemiseen liittyvät muutokset ja niiden vaikutuksen arkielämään sekä osaa tukea asiakkaitaan elämän muutostilanteissa. Muita tärkeitä valmiuksia, joita saat koulutuksessa ovat:

  • työelämätaidot
  • oman työyhteisön toiminnan kehittäminen
  • asiakkaiden ja opiskelijoiden ohjaustaidot
  • uuden tiedon soveltamistaidot
  • eettisten periaatteiden ja arvojen mukainen toiminta


Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Vanhustyön erikoisammattitutkinto (180 osp) antaa valmiudet tehdä vanhustyön erikoisosaamista vaativia tehtäviä tutkinnon suorittajan omalla osaamisalueella. Tutkinnon tavoitteena on antaa asiantuntijavalmiuksia vanhustyön erikoisosaamista vaativiin tehtäviin vanhuksen kuntouttavassa hoito- ja huolenpitotyössä sekä ikääntyvien palvelujen kehittämiseen.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

  • ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisala, ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT)
  • muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisala, muistihoitaja (EAT)
  • ikävalmennuksen osaamisala, ikävalmentaja (EAT)
  • elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisala, saattohoitaja (EAT).

Halutessasi voit vahvistaa osaamistasi suorittamalla osatutkinnon sinua kiinnostavasta tutkinnon osasta tai osista.