Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kahvilapalvelut

Osatutkinto, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Sinulle,
joka viihdyt itsenäisessä kädentaitoja vaativassa työssä, olet yhteistyökykyinen ja sinua kiinnostaa työ ravintola-alalla.

Kahvilatyöntekijä valmistaa kahvilan erilaisia tuotteita ja laittaa niitä esille. Hän palvelee asiakkaita ja rekisteröi myyntiä sekä laskuttaa asiakkaita ja ottaa tilauksia vastaan. Kahvilatyöntekijät työskentelevät monenlaisissa kahviloissa. Työpaikka voi löytyä kahvilasta, liikenneasemalta, kahvilaravintolasta tai henkilöstöravintolasta.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa ravintola-alan perustutkinnosta osatutkinto ja työllistyä ravintola-alan monipuolisiin ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtäviin.


Hyvä kahvilatyöntekijä on motivoitunut, oma-aloitteinen ja luonteva asiakaspalvelija. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaidot
  • kielitaito (A2.1.)
  • joustavuus
  • vastuuntunto
  • hygieniaosaaminen
  • tieto- ja viestintätekniset taidot
  • taloudellinen ajattelu
  • yrittäjämäinen asenne

Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniaosaamispassi, hätäensiapukoulutus ja anniskelupassikoulutus.

Sinua voisi myös kiinnostaa