Kasvatusalan ammattilainen hallitsee vaativia asiakas- ja
ohjaustilanteita eri-ikäisten kanssa. Hän ohjaa yksilöitä ja
ryhmiä hyödyntäen monialaista verkostoa työssään. Hän toimii uusiempien kasvatus- ja ohjausalan tavoitteiden ja toimintatapojen mukaisesti erityisesti varhaiskasvatuksessa. Hän hyödyntää työssään monipuolisesti erilaisia työmenetelmiä ja kykenee toimimaan vaativissakin ympäristöissä moniammatillisessa yhteistyössä.
Kasvatusalan ammattilainen voi työskennellä erilaisissa kasvatus- ja ohjausalan tehtävissä esimerkiksi varhaiskasvatuksessa sekä erilaisissa kulttuuriseen moninaisuuteen liittyvissä hankkeissa.
Kasvatusalalla tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kykyä ottaa huomioon erilaisten asiakkaiden ohjauksen ja tuen tarpeet. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
tiimi- ja ryhmätyötaidot
jatkuvan oppimisen taidot
itsenäisen työskentelyn taidot
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto tarjoaa lisää valmiuksia kohdata sekä ohjata erilaisia yksilöitä ja ryhmiä työelämässä jo oleville kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee alan vaativissa tehtävissä eri-ikäisten kasvatus- ja ohjaustyössä, eri kouluasteilla ja -muodoissa, eri hallinnon aloilla sekä vapaa-ajan toiminnassa.
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnossa (150 osp) on viisi osaamisalaa. Tredussa on mahdollista suorittaa seuraavat neljä osaamisalaa:
koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala
Liitteitä voi olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta.
Lataa liitteet hakemukselle tai lähetä sähköpostin liitteenä osoitteeseen tredu.haku@tampere.fi
Opiskelijavalinta
Opiskelijaksi ottamisen edellytykset
1. Suoritettu alan tutkinto Ulkoinen linkki2.Alalle soveltuva terveys3. Työskentelee alan tehtävissä kasvatus- ja ohjausalalla 4. Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn, B2.1
Koulutusaika
17.8.2021
Toteutus
Seuraava koulutus alkaa 17.8.2021.
Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) yhdessä OMA-opettajan kanssa. Tutkinto suoritetaan tutkinnon osa kerrallaan ja tutkinto on valmis, kun pakolliset tutkinnon osat ja riittävä määrä valinnaisia tutkinnon osia on suoritettu, yhteensä 150 osp.
Osaamisala rakentuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.
Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 iltana ja 1-2 lauantaina kuukaudessa.
Hinta
400€ koko tutkinto, 200€ osatutkinto. Opiskelijamaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.
Hakeutuminen
- 28.5.2021
Oppisopimuskoulutukseen voit hakeutua joustavasti ympäri vuoden. Oppisopimuskoulutus sopii sekä alan vaihtajille että alalla jo työskenteleville, joilta puuttuu ammatillinen tutkinto. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Hakijoille järjestetään soveltuvuuskoe.
Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan oppisopimuspalveluiden kautta. Ota ensimmäiseksi yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluiden asiakaspalveluun tai koulutustarkastaja Jaana Virtaseen, selvitämme yhdessä tilanteesi ja mahdollisuutesi oppisopimuskoulutukseen.