Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kasvatus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatusalan ammattilainen hallitsee vaativia asiakas- ja ohjaustilanteita eri-ikäisten kanssa. Hän ohjaa yksilöitä ja ryhmiä hyödyntäen monialaista verkostoa työssään. Hän toimii uusiempien kasvatus- ja ohjausalan tavoitteiden ja toimintatapojen mukaisesti erityisesti varhaiskasvatuksessa. Hän hyödyntää työssään monipuolisesti erilaisia työmenetelmiä ja kykenee toimimaan vaativissakin ympäristöissä moniammatillisessa yhteistyössä.

Kasvatusalan ammattilainen voi työskennellä erilaisissa kasvatus- ja ohjausalan tehtävissä esimerkiksi varhaiskasvatuksessa sekä erilaisissa kulttuuriseen moninaisuuteen liittyvissä hankkeissa.

Kasvatusalalla tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kykyä ottaa huomioon erilaisten asiakkaiden ohjauksen ja tuen tarpeet. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • tiimi- ja ryhmätyötaidot
  • jatkuvan oppimisen taidot
  • itsenäisen työskentelyn taidot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto tarjoaa lisää valmiuksia kohdata sekä ohjata erilaisia yksilöitä ja ryhmiä työelämässä jo oleville kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee alan vaativissa tehtävissä eri-ikäisten kasvatus- ja ohjaustyössä, eri kouluasteilla ja -muodoissa, eri hallinnon aloilla sekä vapaa-ajan toiminnassa.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnossa (150 osp) on viisi osaamisalaa. Tredussa on mahdollista suorittaa seuraavat neljä osaamisalaa:

  • koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala
  • perhepäivähoidon osaamisala
  • kasvatuksen osaamisala
  • ohjauksen osaamisala