Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
kaksi opiskelijaa hoitaa puuta ja karsii oksia

Kasvinsuojelu

Kasvinsuojelututkinto

Kasvinsuojelututkinnolla varmistetaan, että kasvinsuojeluaineiden ammattimainen käyttö on turvallista. Tarvitset kasvinsuojelututkinnon jos käytät ammatissasi kasvinsuojeluaineita tai ostat ammattikäyttöön hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita.

Kun suoritat kasvinsuojelututkinnon metsänhoidossa, saat ostaa ja käyttää vain metsänhoidossa käytettäviä tiettyjä valmisteita, kuten juurikäävän torjuntaan hyväksytyt valmisteet, glyfosaatti-valmisteet ja hirvikarkotteet.
Tutkinnon voi suorittaa myös laaja-alaisena, jolloin voit hankkia ja käyttää maatalouden kasvinsuojeluaineita.

Kasvinsuojeluaineista annetun lain (1563/2011) mukaan kasvinsuojeluaineta koskee tutkintovelvoite. Koulutuksen sisältö on annettu maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (6/2012).

Kasvinsuojelututkinto on henkilökohtainen ja se on voimassa 5 vuotta. Tarkemmat tiedustelut sähköpostilla tai soittamalla kouluttajalle


Metsätiellä järjestettävän koulutuksen sisältö:

  • kasvinsuojeluaineiden lainsäädäntö, vaarat sekä riskit ja niiden tunnistaminen
  • kasvinsuojeluaineiden turvallinen käsittely ja levitysvälineet. Käyttökirjanpito, laittomat sekä väärennetyt valmisteet.
  • kuusen- ja männyn juurikäävän levinneisyyden yleisyys ja mitä sen torjumiseksi on tehtävä
  • koulutuksessa esitellään metsäalalla esimerkkejä mitä voi tulla vastaan metsäkoneenkuljettajan, aktiivisen maanomistajan tai metsänomistajan metsässä ja mitä on hyvä tietää

Koulutuksessa tiedot painotetaan osallistujaryhmän mukaan.