Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija asentaa tiekivetystä. Toinen kuljettaa kottikärryä

Kiviasentaja

Kivialan ammattitutkinto

Kivialan ammattilaisella on erikoisosaamista ympäristö- ja piharakentamisesta. Kivialan ammattilainen hallitsee eri kivilajien asennustehtävät sekä pystyy toimimaan itsenäisesti, laadukkaasti ja turvallisesti asennustyömailla. Kivialan työtehtäviä ovat ympäristökiven ja luonnonkiviverhouksen asennustehtävät, hauta- ja muistomerkkien, tulisijan, kalustekivien asennus tehtävät ja asennusmittaukseen liittyvät tehtävät.

Kivialan tyypillisiä työpaikkoja ovat viher- ja maanrakennusfirmat, rakennusliikkeet, betonituoteteollisuuden yritykset sekä luonnonkiviteollisuuden yritykset. Alan ammattilainen voi toimia myös yksityisyrittäjänä.

Kivimieheltä vaadittavia taitoja ovat asennustyöt, materiaalien tuntemus, mittaustyöt, pohjarakenteet, työpiirustusten lukutaito, asiakaspalvelu sekä kustannustietous. Lisäksi työssä tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa, tarkkuutta ja huolellisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • yhteistyötaidot
  • kädentaidot
  • ongelmanratkaisukyky
  • yrittäjämäinen ote
  • itsenäinen ja vastuullinen työskentelytapa

Kivialan ammattitutkinto

Kivialan ammattitutkinto antaa valmiudet syventää alan osaamista ja työskennellä suuntautumisen mukaan kiven asennustehtävissä tai muotoilutehtävissä. Kivialan ammattitutkinnossa (150 osp) on kolme osaamisalaa. Tredussa tarjolla on asennuksen osaamisala.

Sinua voisi myös kiinnostaa