Kokin työ on ruoanvalmistusta ja asiakaspalvelua. Hän tuntee raaka-aineet, suunnittelee ja valmistaa maittavia ruoka-annoksia ja ruokalajeja, asettaa ne tarjolle sekä huolehtii keittiön puhtaudesta ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta. Kokki käyttää toimintaympäristönsä mukaisia erilaisia työvälineitä ja laitteita. Hän myös osaa huomioida ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot. Lisäksi kokki vastaa asiakkaiden viihtymisestä, turvallisuudesta ja tyytyväisyydestä sekä järjestää edustus- ja juhlatilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan.
Kokin työpaikkoja ovat ammattikeittiöt, suurtalouskeittiöt, kahvilat ja lounasravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining -ravintolat, hotellit ja catering-alan yritykset.
Kokin ammatissa vahvuuksia ovat tarkka makuaisti, kädentaidot, mielikuvitus ja luovuus. Alan työtehtävissä korostuvat myös paineen- ja kiireensietokyky sekä taito työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
palvelu- ja myyntihenkisyys
joustavuus
vastuuntunto
omatoimisuus
hygieniaosaaminen
tieto- ja viestintätekniset taidot
taloudellinen ajattelu
yrittäjämäinen asenne
Alanvaihtaja Ilkka Nousiainen opiskeli Tredussa ja kertoo nyt kokin työstä:
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp) sisältää kaksi osaamisalaa:
Opintopolun hakulomake avautuu 28.4.2022 klo 8.00 ja haku päättyy 24.5.2022 klo 15.00.
Pohjakoulutusvaatimuksena on aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto.
Kangasalan koulutus toteutetaan päiväopintoina, opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen kesto on 2-2.5 vuotta.
Santalahdentiellä opiskelu toteutetaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että opinnot
voivat sisältää lähiopetusta (myös iltaisin), etäopetusta, verkossa
tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa
koulutusta.
3.8.2022 - Kesto määräytyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
Toimipiste
Santalahdentien toimipiste
Toteutus
Tredu Santalahdentiellä opiskellaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että kaikissa toteutuksissa opinnot voivat sisältää lähiopetusta (myös iltaisin), etäopetusta, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä sekä työpaikalla tapahtuvaa koulutusta.
Hakeutuminen
Haku päättynyt 23.3.2022
Löydät Treduun hakeutumisen ohjeet ja pääset hakeutumaan sähköisen lomakkeen kautta.
Kangasalan toimipisteessä opinnot alkavat 28.3.2022.
Koulutusaika
28.3.2022
Toimipiste
Kangasalan toimipiste
Hakeutuminen
22.2.2022 - 22.3.2022
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Hakuaika on 22.2. – 22.3.2022. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2022 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa