Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Koneasennus

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto

Teknologiateollisuus tarvitsee osaavaa työvoimaa. Koneasennuksen ammattilainen työskentelee itsenäisesti monipuolisissa koneiden ja laitteiden asennustehtävissä. Hänellä on vahva osaaminen koneiden ja laitteiden asentamisessa, huoltamisessa ja korjaamisessa sekä toimii alansa asiantuntijana eri sidosryhmien kanssa.

Koneasennuksen ammattilaisella on valmius toimia automaatio-, sähkö- tai mekaanisessa asennustehtävissä prosessiteollisuudessa, energiatuotannossa, julkisella sektorilla ja palveluyrityksissä.

Koneasennuksen ammattilaisella tulee olla vahva alan ammattitaito ja halu pitää sitä yllä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • itsenäinen työote
  • vahva ammattiosaaminen
  • tarkkuus ja huolellisuus
  • kyky hankkia ja sisäistää uutta tietoa
  • sidosryhmätyöskentelytaidot


Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon tarkoituksena on päivittää ja laajentaa alan ammattiosaamista ja tarjota ammattitaitoa toimia itsenäisesti monipuolisissa koneasennus- ja kunnossapitotehtävissä.

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto (150 osp) muodostuu neljästä osaamisalasta. Tredussa tarjolla on koneasennuksen osaamisala ja kunnossapidon osaamisala, joista valmistuneet saavat ammattitaidon erilaisten laitteiden ja järjestelmien asennus-, mittaus- ja kunnossapitotöihin.