Koneautomaatioasentajat ovat automaatiolaitteiden moniosaajia. Koneautomaatioasentaja työskentelee teollisuuden ja kiinteistöjen automaatioon liittyvissä laiterakennus-, käyttöönotto-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä. Hän tuntee koneautomaation komponenttien ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä robotiikkaa. Koneautomaatioasentaja osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Sähkötekniikan tuntemus on tärkeä osa koneautomaatioasentajan ammattitaitoa ja hän osaa työssään soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa.
Koneautomaatioasentaja toimii kokoonpano, huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Työpaikkoja tarjoavat pääasiassa konepajat, metalliverstaat, telakat ja erilaiset teollisuuden yritykset. Koneautomaatioasentajan työympäristö voi löytyä myös korjaamoilta tai asiakkaan tiloista.
Koneautomaatioasentajan ammatissa tarvitaan koneiden ja materiaalien tuntemusta sekä huolellisuutta, laatutietoisuutta ja yhteistyötaitoja. Työn edellytyksenä on sähkö- ja automaatiotekniikan, elektroniikan, tietotekniikan ja englannin kielen osaaminen sekä automaatiojärjestelmien toimintakokonaisuuksien ymmärtäminen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
havainnointi- ja hahmotuskyky
huolellisuus
kädentaidot
looginen päättelykyky
luovuus ja ongelmanratkaisutaito
matemaattiset taidot
piirustusten lukutaito
projektiosaaminen
itsenäinen työote
Koneautomaatioasentaja Julius Alanko kertoo videolla opinnoistaan Tredussa:
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa tutkinnon suorittaneelle laaja-alaiset perusvalmiudet erilaisiin teknologiateollisuuden tehtäviin. Kone- ja tuotantotekniikan alan perustaitoja ovat koneiden ja laitteiden toiminnan ja rakenteen tunteminen, työvälineiden ja työstökoneiden käytön hallinta sekä työpiirustusten ja kytkentäkaavioiden lukutaito.
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa (180 osp) on kaksi osaamisalaa ja viisi tutkintonimikettä:
asennuksen ja automaation osaamisala (koneautomaatioasentaja, koneasentaja)
tuotantotekniikan osaamisala (koneistaja, levyseppähitsaaja, muovi- ja kumituotevalmistaja).
Klikkaa sinistä palkkia, saat esille lisää tietoa.
Hakeutuminen
22.2.2022 - 22.3.2022
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Hakuaika on 22.2. – 22.3.2022. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2022 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.
Opiskelijavalinta
Pohjakoulutusvaatimus: aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1.
Hakijat haastatellaan vko 22 loppuun mennessä.
Koulutusaika
3.8.2022 - 1.6.2024
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua. Lähiopintojen lisäksi on etä- ja verkko-opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Hinta
Koulutus on maksutonta.
Hakeutuminen
Jatkuva haku
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuspalveluihin.