Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija näyttää vanhemmalle naiselle jotain ipadista

Kouluttaudu ja työllisty lähihoitajaksi - rekrytoiva työvoimakoulutus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, työvoimakoulutus (nro 705731)

Haluaisitko hankkia ammatin, joka työllistää nyt ja tulevaisuudessa?

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu käynnistää rekrytoivan työvoimakoulutuksen yhteistyössä kolmen työnantajan kanssa: KVPS Tukena Oy, Tampereen kaupunki ja Tammenlehväkeskus sekä TE-palveluiden kanssa. Koulutuksen aikana suoritetaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja) ja tavoitteena on työllistyä yhteen näistä työpaikoista. Osaamisalaksi voit valita joko ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen tai vammaistyön.

Ikäihmisten parissa on tarjolla runsaasti mielenkiintoisia ja erilaisia työmahdollisuuksia ja alalle tarvitaan tulevina vuosina paljon uusia työntekijöitä. Ikäihmisillä on paljon elämänkokemusta ja työ heidän kanssaan on usein hyvin motivoivaa ja palkitsevaa, he ovat mukavaa seuraa ja heillä on usein paljon tarinoita kerrottavanaan. Ikäihmisten kanssa työskennellessäsi voit oppia myös historiaa, jonka avulla voit ehkä arvostaa nykyajan mukavuuksia aivan uudella tavalla. Ikäihmisiä arvostava kohtelias ja ystävällinen asenne helpottaa työskentelyä heidän kanssaan.

Vammaistyö on värikästä , luovaa ja täynnä aitoja asiakaskohtaamisia. Työ on yksilöiden ja ryhmien ohjaamista sekä hoito- ja kuntoutustyötä, jossa on monipuoliset työympäristöt. Työympäristöjä ovat mm. asumisyksiköt, päivätoiminta, koulut, kuntoutusyksiköt ja erityissairaanhoito. Voit työskennellä erilaisten ja eri ikäisten asiakasryhmien kanssa. Työ tarjoaa laaja-alaiset, innostavat ja mahdollisuuksia täynnä olevat työympäristöt. Työkenttä voi olla kunnallisesta yksityiseen ja kolmanteen sektoriin.


Kenelle koulutus sopii?

Ammatillinen työvoimakoulutus tarjoaa työttömälle ja työttömyysuhanalaiselle työnhakijalle mahdollisuuden opiskella ammatti ja työllistyä. Opiskelu on tiivistahtista ja on aikuisen alanvaihtajan työllistävä väylä kouluttautua työhön varsin nopeasti. Työvoimakoulutukseen valitaan henkilöitä, jotka ovat iältään 20 vuotta täyttäneitä, perusopetuksen suorittaneita ja riittävän suomen kielen taidon omaavia (B1.1) , alalle terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään soveltuvia, koulutuksesta ja työllistymisestä motivoituneita työttömiä ja työttömyysuhanalaisia työnhakijoita.Opiskelijavalinta perustuu kokonaisharkintaan, jossa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin asioihin: soveltuvuus alalle, motivaatio ja sitoutuneisuus opintoihin, oppimisvalmiudet (sisältää tietotekniset valmiudet), alalle soveltuva terveydentila ja toimintakyky, vuorovaikutustaidot, opiskeluun soveltuva elämäntilanne, mahdollisuus vuorotyöhön (päivä-ilta-viikonloppu), koulutustarve, alaan liittyvät osaamiset ja vahvuudet (mm. harrastukset).
Koulutukseen hakeutuville järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe.


Koulutuksen toteutus

Koulutus sisältää työpaikalla tapahtuvaa oppimista, lähiopetusta Tredu Santalahdentiellä, etäopiskelua ja itsenäisiä tehtäviä. Pääset tutustumaan tulevaan työssäoppimispaikkaasi jo teoriaopintojen aikana ja saat tukea opiskeluusi koko opintojen ajan sekä oppilaitoksesta että nimetyiltä työpaikkaohjaajilta.

Huomioithan, että rokotuslainsäädäntö on tiukentunut. Tarkistathan asian kohdallasi. Koronarokotteen ottamista suositellaan, sillä alan työnantajat sitä yleensä edellyttävät.


Työnantajien esittelyt

Tukena on omaisjärjestötaustainen yhteiskunnallinen yritys. Tukena tarjoaa monipuolisia Hyvä elämä -palveluita kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitseville ihmisille ja heidän läheisilleen. Yhteiskunnallisena yrityksenä heillä keskiössä on on asiakkaan hyvä elämä - menestyminen on sitä, että asiakkaiden hyvä elämä toteutuu. Myös henkilöstön hyvinvointi on erittäin tärkeä asia.
Tukenalla on palveluyksiköitä ympäri Suomea. Pirkanmaalla Tukenalla on seitsemän palveluyksikköä, joista Tukena Pappilanpuisto, Tukena Vuores, Tukena Sinikello, Tukena Weturi ja Tukena Tulppaanikoti sijaitsevat Tampereella. Tukena Sointula Valkeakoskella ja Tukena Kaarikatu Mänttä-Vilppulassa. Koulutukseen sisältyvä työpaikalla oppiminen tapahtuu Tukenan Tampereen alueen yksiköissä. Halutessasi voit tehdä työssä oppimisen jaksoja muissakin Tukenan yksiköissä. Sinun on mahdollista päästä tutustumaan myös Kehitysvammaisten Palvelusäätiön lyhytaikaisen huolenpidon palveluihin osana opintojasi.
Ohjaajana tuet , ohjaat ja autat asiakkaita arjen kaikissa päivittäisissä toiminnoissa, kodinhoidossa, asioinnissa, sosiaalisissa suhteissa ja vapaa-ajan toiminnoissa. Teet yhteistyötä asiakkaiden, läheisten ja verkostojen kanssa. Kotisivut: Ulkoinen linkkiKVPS Tukena Oy

Tammenlehväkeskus on vuonna 2007 perustettu Tammenlehväsäätiön omistama yhtiö, joka tuottaa ja kehittää sosiaali- ja terveyspalveluja. Keskus palvelee sotainvalideja ja muita sotiemme veteraaneja, mutta asiakkaita on yhä enemmän myös muita sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitsevia.
Tammenlehväkeskus keskittyy neurologisten, ortopedisten, ikääntyvien sekä muistisairaiden kuntoutukseen ja hoitoon. Kuntoutus- ja hoitojakson suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuu monialainen työryhmä, joka koostuu eri alojen ammattilaisista.
Tammenlehväsäätiökonserni on osa Tampereen kaupunkikonsernia ja yksi kaupungin tytäryhtiöistä.
Tammenlehväkeskus Oy tuottaa ja kehittää laadukkaita ja monipuolisia itsenäistä elämää ja toimintakykyä tukevia kuntoutus-, hoito- ja asumispalveluja.
Asumispalveluissa tarjotaan viihtyisä, turvallinen sekä toimintakykyä tukeva asuinympäristö asukkaan (kulloisenkin) tarpeen mukaan palvelukodeilla, palveluasumisessa tai tehostetussa palveluasumisessa. Kuntoutujien ja asukkaiden yhteisöllistä arkea tukee niin hoito-, kuntoutus- kuin tukipalveluhenkilökunta.
Kotisivut: Ulkoinen linkkiTammenlehväkeskus

Tampereen kaupunki- läntinen palvelualue
Läntinen palvelualue tarjoaa opiskelijalle monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin työympäristöihin ja laaja-alaiseen oppimiseen.
Opiskelijana voit kokea koko kirjon ennalta ehkäisevistä palveluista ympärivuorokautiseen hoitoon. Palvelut lähitori - päiväkeskus - kotihoito - tehostettu palveluasuminen.
Kotisivut: Ulkoinen linkkiTampereen kaupunki ikäihmisten palvelut

Yhteyshenkilöt

Tampereen seudun ammattiopisto:
Niina Liljeberg puh. 040 806222 niina.liljeberg@tampere.fi
TE-palvelut:
Riitta Viljakainen puh. 0295 045538 riitta.viljakainen@te-toimisto.fi
Tammenlehväkeskus:
Marianne Meriniitty puh.03 259 2111/keskus marianne.meriniitty@tammenlehvakeskus.fi
Tukena:
Tanja Peltola puh. 040 760 3348 tanja.peltola@kvps.fi
Tampereen kaupunki:
Marjo-Riitta Rikala puh. 040 7591405 marjo-riitta.rikala@tampere.fi