Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opettaja ja opiskelija nostaa toisen opiskelijan nostolaitteella pyörätuoliin kodinomaisessa ympäristössä

Kouluttaudu ja työllisty lähihoitajaksi vammaisalalle

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto vammaistyön osaamisala

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu käynnistää lähihoitajakoulutuksen yhteistyössä Tampereen kaupungin vammaisten asumispalvelujen kanssa, Tampereen Validia-talon ja Sofiakylän kanssa. Koulutuksen tavoitteena työllistyminen yhteen näistä työpaikoista vammaispalvelujen lähihoitajaksi.

Vammaispalvelun työntekijänä tuet vammaisen ihmisen ja hänen perheensä arkipäivän selviytymistä. Työpaikkasi voi olla esim. asumispalveluyksikkö tai päivätoimintakeskus. Vammaistyössä pystyt hyödyntämään sinulla jo olemassa olevia taitoja laajasti. Työskentely vammaispalveluissa on ihmisläheistä ja monipuolista hoidon tai ohjauksen tehtävissä. Saat hyvän kuvan tulevista työtehtävistäsi jo koulutuksen aikana omien, sinulle nimettyjen ohjaajien tuella.

Suoritat koulutukseen sisältyvät työpaikalla tehtävät opinnot yhdessä seuraavista työpaikoista:

Tampereen kaupungin vammaisten palvelut
Tampereen kaupungin vammaisten asumispalveluissa työskentelet kehitysvammaisen asiakkaiden asumispalveluissa. Pääset tutustumaan erilaisiin asumisyksiköihin: autetun asumisen, ohjatun asumisen ja tuetun asumisen yksiköihin ja kehitysvamma-alan eri työtehtäviin. Työtehtävät ovat monipuolisia ja sisältävät esimerkiksi ohjausta, hoitotyötä, arjen tukemista ja virikkeellistä toimintaa.

Tampereen Validia-talo
Työtehtävät Validia-talossa ovat monipuolisia. Asiakkaina on eri tavoin vammautuneita henkilöitä, joiden tukena toimit kodinomaisessa ympäristössä. Validia-talossa sinulla on hyvät mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen ja etenemiseen.

Sofiakylä
Sofiakylä tarjoaa palveluasumista, tilapäishoitoa, tukiasumista ja asumisharjoittelua kehitysvammaisille ja erityistä tuke tarvitseville. Sofiakylässä työtehtävät ovat monipuolisia. Sofiakylän tavoite on luoda lämminhenkinen, turvallinen ja kodinomainen ilmapiiri asiakkailleen sekä tuottaa laadukasta hoitoa sekä ympärivuorokautista asumispalvelua sisältäen kuntoutusta ja virkistystä sekä muuta virikkeellistä toimintaa. Tärkeänä osana on myös asiakkaiden perheiden tukeminen sekä mahdollisimman laaja-alainen tiedon jakaminen sitä tarvitseville.

Sinua voisi myös kiinnostaa