Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija sinisessä kauluspaidassa istuu linja-auton ohjaamossa

Kouluttaudu ja työllisty linja-autonkuljettajaksi

Työnhakijoille

Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen linja-autonkuljettajan ihmisläheiseen ja liikkuvaan työhön. Linja-autonkuljettajan työtehtäviin kuuluu ajamisen lisäksi matkustajien neuvominen, matkalippujen myyminen, rahastaminen sekä rahdin kuljetusta ja käsittelyä. Hän kuljettaa ajoneuvoa turvallisesti, taloudellisesti ja toimii säädösten mukaan.

Linja-autonkuljettaja voi työskennellä yksityisen bussiyrityksen, kunnallisen liikennelaitoksen palveluksessa tai yrittäjänä.

Henkilöliikenne on kasvamassa voimakkaasti syksyä kohden ja uusia tekijöitä tarvitaan. Käytä nyt tilaisuus hyväksesi ja kouluttaudu alalle, joka työllistää.

Asiakaspalvelu on merkittävä osa linja-autonkuljettajan ammattitaitoa ja työtä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Viestintä - ja vuorovaikutustaidot
  • Huolellisuus
  • Taloudellisuus
  • Vastuullisuus


Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp) tarjoaa osallistujalle kokonaisnäkemyksen kuljetusalasta ja senmahdollisuuksista sekä omasta roolista kuljetusalan asiakaslähtöisten palvelujen toteuttajana. Kuljetusalan ammattitutkinnossa on viisi osaamisalaa, joista Tredussa on tarjolla henkilöstökuljetusten ja kuljetusalan työnjohdon osaamisalat. Oppisopimuskoulutuksen toteutetaan myös tavarakuljetusten osaamisalaa.