Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kuvattu ylhäältä kun opiskelija nousee auton kyytiin

Kuljetusalan työnjohtaja

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan työnjohtaja osaa suunnitella ja organisoida oman vastuualueensa kuljetustoimintoja ja resursseja laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Hän ottaa työssään huomioon työturvallisuuden, riskienhallinnan, inhimilliset tekijät sekä alaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset.

Kuljetusalan työnjohtaja voi toimia työnjohtajana, kuljetussuunnittelijana, liikenne-esimiehenä, ajojärjestelijänä, vuorovalvojana, tiiminvetäjänä tai kuljetusalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä kuljetusalan organisaatioissa ja yrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.


Kuljetusalan työnjohtaja on kuljetusalan ammattilainen ja asiakaslähtöinen palvelujen toteuttaja. Hän osaa toimia työssään itsenäisesti ja vastuuntuntoisesti. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • viestintä- ja vuorovaikutustaidot
  • suunnitelmallisuus
  • huolellisuus
  • taloudellisuus

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp) tarjoaa kokonaisnäkemyksen kuljetusalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistaan kuljetusalan asiakaslähtöisten palvelujen toteuttajana. Kuljetusalan ammattitutkinnossa on viisi osaamisalaa. Tredussa on tarjolla henkilökuljetusten ja kuljetusalan työnjohdon osaamisalat.