Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija nousemassa autoon, kuvattu ylhäältä.

Kuljetusalasta ammatti

Logistiikan perustutkinto, osatutkinto

Kuljetusalasta ammatti on uusi koulutus 21-30 -vuotiaille nuorille aikuisille. Koulutuksessa tutustut kuljetusalaan ja sen erilaisiin tehtäviin sekä suoritat tutkinnon osan tai osia. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kartoitus sekä henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaamisen kehittämissuunnitelmassa määritellään suoritettavat opinnot sekä opiskeluaika. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi kuljetusalan perustason ammattipätevyys sekä C-luokan ajokortti.

Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen kuljetusalan työtehtäviin esimerkiksi kevytrahtikuljettajaksi, kuorma-autonkuljettajaksi tai henkilöliikennekuljettajaksi.

Koulutuksen jälkeen tai mahdollisesti jo sen aikana, voit hakeutua logistiikan perustutkinto-opiskelijaksi ja suorittaa koko tutkinnon.


Kuljetusalalla ammattitaitoon kuuluvat asiakaspalvelutaidot, taloudellinen ja ennakoiva ajotapa sekä ohjeiden ja säännösten hallinta.Kuljetusalan työssä tarvitaan itsenäistä otetta ja positiivista asennetta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

* vastuullisuus
* huolellisuus
* paineensietokyky
* joustavuus
* alalle soveltuva terveys.


Logistiikan perustutkinto

Kuljetusalasta ammatti -koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa tutkinnon osa/osia logistiikan perustutkinnosta. Koulutuksen jälkeen voit hakeutua logistiikan perustutkinto -koulutukseen.

Logistiikan perustutkinto antaa valmiudet henkilö- tai tavaraliikenteessä kuorma-auton, linja-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtävään tai varastonhoitajan työhön kaupan, teollisuuden, liikenteen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Logistiikan perustutkinto (180 osp) sisältää kolme osaamisalaa. Tredussa näistä tarjolla on kaksi:

* kuljetuspalvelujen osaamisala, kuorma-autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja tai yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
* sisälogistiikan osaamisala, palvelulogistiikkatyöntekijä


Sinua voisi myös kiinnostaa