Laborantti tutkii ja kehittää monia arkipäivän tuotteita. Hän tarkkailee tuotteiden, elintarvikkeiden ja ympäristön laatua, puhtautta ja turvallisuutta. Laborantti ottaa näytteitä esimerkiksi elintarvikkeista ja ympäristöstä. Hän valmistaa liuoksia, ottaa ja käsittelee näytteitä, tekee mittauksia ja laskee tuloksia. Laborantti voi myös tutkia ilman laatua, järviveden uimakelpoisuutta tai elintarvikkeiden sokeri- tai vitamiinipitoisuuksia. Laborantin työhön voi kuulua myös erilaisten teollisuuden raaka-aineiden ja tuotteiden kuten maalien ja muovien analysointi. Laboranttien työn ansiosta käytössä on puhdasta vettä, ympäristöystävällisiä pesuaineita sekä turvallisia elintarvikkeita.
Laborantin työpaikkana voi olla teollisuuden, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen valvonta-, tutkimus- ja kehityslaboratoriot. Laborantti voi työskennellä myös esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden, lääkkeiden tai kumituotteiden kehittämistyössä sekä myös laboratorioalan laitteita ja tuotteita valmistavissa tai maahantuovissa yrityksissä markkinointi- ja myyntitehtävissä.
Laborantti tarvitsee työssään matemaattisia taitoja, kemian ja fysiikan osaamista, hyviä organisointitaitoja, huolellisuutta ja tarkkuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
kielitaito
oma-aloitteisuus
pitkäjänteisyys
turvallisuus
vastuullisuus
tiimityötaidot
Laboratorioalan perustutkinto
Laboratorioalan perustutkinto antaa valmiudet toimia laborantin tehtävissä eri teollisuudenalojen, tutkimuslaitosten ja julkisen sektorin laboratorioissa laadunvalvontaan, tuotteiden kehittämiseen, tutkimukseen ja teollisuuden prosesseihin liittyvissä tehtävissä. Tutkinnon suorittaneen työtehtävät liittyvät laadunvalvontaan, teollisuuden prosesseihin, tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Laboratorioalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Klikkaa sinistä palkkia, saat esille lisää tietoa.
Hakeutuminen
22.2.2022 - 22.3.2022
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Hakuaika on 22.2. –
22.3.2022. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2022 perusopetuksen
päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole
aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Hakijoiden haastatteluja järjestetään 11.3.2022 klo 8-15 24.3.2022 klo 8-15 8.4.2022 klo 8-15 21.4.2022 klo 8-15 26.-28.4.2022 klo 8-16
Mikäli hakija on estynyt osallistumaan haastatteluun em. aikoina niin pyrimme sopimaan hänelle erillisen ajan.
Haastattelut toteutetaan puhelinhaastatteluna, johon hakijan tulee varata aikaa ½ h. Hakijoille lähetetään sähköpostilla tarkemman ohjeet haastatteluajan varaamisesta.
Lue lisää jatkuvasta hausta Jatkuva haku perustutkintoihin. Ota
yhteyttä alan opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet
opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan
yhteystiedot alla.
Opiskelijavalinta
Pohjakoulutusvaatimus: aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1.
Hakijat haastatellaan ennen valintaa.
Koulutusaika
3.8.2022 - 1.6.2024
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Hinta
Koulutus on maksutonta.
Hakeutuminen
Jatkuva haku
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.