Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Lähikuva lasiovesta, jossa punainen risti. Taustalla näkyy himmänä ihmisiä

Lähiesimiestyö sosiaali- ja terveysala (at)

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Haluat vahvistaa ja kehittää sosiaali- ja terveysalan esimiestyötä, tule hankkimaan ammatillista etumatkaa. Lähiesimiestyön ammattitutkinto tarjoaa sosiaali- ja terveysalan tiiminvetäjille, lähiesimiehille ja vuorovastaaville laaja-alaiset tiedot lähiesimiestyöstä sekä työkaluja oman tiimin tai työryhmän motivointiin,innostamiseen ja kehittämiseen.

Tutkintoon voit sisällyttää tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Sosiaali- ja terveysalan ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta esim. mielenterveys- ja päihdetyö tai vanhustyö, vähintään 40 osaamispisteen laajuisesti.

Lähiesimies ohjaa ja suunnittelee oman työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan työskentelyä. Lähiesimiehen työssä keskeistä on erilaisten ihmisten valmentaminen ja ohjaaminen, talouden ja lainsäädännöllisten oikeuksien ja velvollisuuksien ymmärrys sekä kehittämisosaaminen.

Esimiestyössä tärkein ominaisuus on ihmisten ymmärtäminen ja vuorovaikutus. Lähiesimies on myös hyvä kuuntelija, sovittelija, suunnannäyttäjä, motivoija, kehittäjä, tuloksentekijä, organisoija ja päätöksentekijä. Koulutuksessa saat mm.

  • asiantuntemusta alan toiminnan ja palvelun laadun parantamiseen
  • työkaluja tavoitteelliseen tiimin ohjaamiseen, johtamiseen ja motivointiin
  • kyvykkyyttä tehokkaaseen esimiehen viestintään ja vuorovaikutukseen
  • Thomas HPA-analyysin, jonka avulla lisäät itsetuntemustasi tunnistamalla vahvuutesi ja kehityskohteesi sekä työvälineitä hyödyntää tiimin moninaisuutta
  • eväitä työhyvinvoinnin tukemiseen ja perehdyttämiseen
  • osaamista tuloksellisuuden ymmärtämiseen sekä työn tuottavuuden kehittämiseen
  • tietoa lainsäädännön määräämien oikeuksien ja velvollisuuksien ymmärtämiseen