Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
opiskelija, jolla on stetoskooppi kauluassa ja valkoinen takki. Taustalla opiskelija mittaa toiselta verenpainetta

Lähihoitajakoulutus maahanmuuttajille

Ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen

Maahanmuuttajien lähihoitajakoulutuksen aikana opiskelijat suorittavat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja. Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille. Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen yhteydessä. Opiskelua ja tutkinnon suorittamista tuetaan S2-opinnoilla. S2-opintoja opiskellaan harjoituksissa ja työssä ammattisanaston oppimiseksi.

Osaamisalana on ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen. Ikääntyvien hoidossa ja kuntouttamistyössä keskiössä on asiakkaan hyvinvointi ja toimintakyvyn ylläpito.

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumiseen erikoistunut lähihoitaja ohjaa ikääntyneitä voimavaralähtöisesti ja osallistaen. Hän osallistuu hoitoon ja kuntoutukseen avopalveluissa ja palveluasumisen yksiköissä.

Ikääntyvien hoidon ja kuntouttamisen työpaikkoja ovat esimerkiksi asumisyksiköt, päivä- ja palvelukeskukset, kotihoito, vanhainkodit, terveyskeskusten vuodeosastot ja sairaalat. Lähihoitajan työpaikka voi löytyä myös järjestöjen ja yhdistysten parista.