Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opettaja ja opiskelija nostaa toisen opiskelijan nostolaitteella pyörätuoliin kodinomaisessa ympäristössä

Lähihoitajaksi tai hoiva-avustajaksi Attendolle

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai osatutkinto

Attendo hakee työntekijöitä lähihoitajan tehtäviin ja hoiva-avustajan tehtäviin hoivakoteihinsa ympäri Pirkanmaata. Työnantaja tarjoaa mahdollisuuden suorittaa lähihoitajan tai hoiva-avustajan opinnot oppisopimuksella työn ohessa. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton. Oppisopimuksella opiskellessa opiskelija on työsuhteessa työnantajaan ja oikeutettu työehtosopimuksen mukaiseen palkkaan.

Lähihoitajan työn pohjana on asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä toimintakyvyn ylläpitäminen. Hän suunnittelee, toteuttaa ja arvioi hoitoa ja huolenpitoa moniammatillisessa tiimissä. Lähihoitajan työhön kuuluu perushoito, lääkehoito, ensiapu ja huolenpidon tehtäviä.

Hoiva-avustajat työskentelevät avustavissa tehtävissä eri-ikäisten ihmisten kanssa erilaisissa työpaikoissa
esimerkiksi vanhus- ja vammaistyössä. Hoiva-avustajat ohjaavat ja toimivat tukena asiakkaan arjessa selviytymisessä.

Sekä lähihoitajan että hoiva-avustajan työssä tulee olla valmis kohtaamaan erilaisia asiakkaita. Lähihoitaja ja hoiva-avustaja työskentelevät eri sukupuolta olevien ihmisten kanssa.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille henkilöille,
jotka haluavat työskennellä ihmisläheisessä työssä. Koulutukseen hakeutuville järjestetään työnantajan haastattelu ja soveltuvuuskoe. Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (B1.1).

Opiskelu tapahtuu työn ohella ja käytännönläheisesti yhteistyössä Attendon kanssa!


Suurin osa opiskelusta on työpaikalla tapahtuvaa käytännönläheistä oppimista. Opiskeluun kuuluu myös tietopuolista koulutusta Tredussa.

Tietopuolinen koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua. Lähiopetusta on keskimäärin 3 päivää kuukaudessa. Työpaikkakouluttajat ja opettajat ohjaavat opiskelijaa tarpeen mukaan ja opintojen suorittamiseen saat tarvittaessa myös henkilökohtaista tukea. Lähiopetuspäivät toteutetaan Tampereen seudun ammattiopiston Tredun Santalahdentien toimipisteessä (os. Santalahdentie 10, Tampere) tai Teamsin välityksellä.

Lähihoitajan koulutuksessa suoritat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, 180 osaamispistettä.

Hoiva-avustajan koulutus muodostuu kahdesta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) osasta: kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp). Mikäli myöhemmin jatkat opintoja lähihoitajakoulutuksessa, voit hyödyntää jo suoritetut tutkinnon osat.

Koulutus alkaa 18.2.2022. Hae mukaan viimeistään 5.12.2021!