Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Nuori hymyilevä tyttö

Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä

Lisä- ja täydennyskoulutus

Koulutus antaa valmiuksia kohdata vaikeissa elämäntilanteissa olevia lapsia, nuoria, heidän läheisiään ja sidosryhmiään. Koulutuksessa opiskellaan ketterästi itsenäisellä työskentelyotteella hyödyntäen verkossa tapahtuvaa oppimista sekä etäkokoustekniikkaa.

Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä on tutkinnon osa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ja sen laajuus on 50 osaamispistettä.

Tutkinnon osa tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamistasi esimerkiksi seuraavissa teemoissa: lapsuuden ja nuoruuden erityispiirteet, perhe- ja lähisuhdeväkivalta, kiusaamisväkivalta, päiheet, toiminnalliset riippuvuudet ja lastensuojelun työmenetelmät.

Koulutus on täydennyskoulutusta ja soveltuu hyvin sosiaali- terveys,- ja kasvatusalan ammattilaisille. Mikäli et tällä hetkellä työskentele käytännön työtehtävissä lasten tai nuorten kasvatuksen ja ohjauksen työympäristössä lasten tai nuorten suojelun tehtävissä, opiskelu edellyttää työpaikalla oppimista soveltuvassa ympäristössä. Oppilaitos järjestää tarvittaessa siihen soveltuvan oppimisympäristön. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla lasten tai nuorten kasvatuksen ja ohjauksen ympäristössä lasten tai nuorten suojelun tehtävissä.