Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Neljä elintarvikealan opiskelijaa valmistavat pullia

Leipurikisälli

Leipomoalan ammattitutkinto

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Leipurikisälli voi toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Sinulle, jolla on jo työkokemusta sekä työskentelet leipomoalalla tuotannollisissa työtehtävissä. Sinulla on mahdollisesti myös elintarvikealan perustutkinto suoritettuna tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Haluat kehittää ja syventää ammattitaitoasi valitsemallasi leipomoalan tuotannon alueella ja suunnittelet etenemistä työurallasi vaativampiin työtehtäviin.

Koulutuksen sisältö

LEIPURIKISÄLLI | 150 OSP

Pakollisina tutkinnon osina opiskellaan (yht. 90 osp):
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Ruokaleipien valmistus, 30 osp
Kahvileipien valmistus, 30 osp

Valinnaisuuteen voit valita työtehtäviesi ja kiinnostuksesi mukaisesti alla olevista sisällöistä kaksi osa-aluetta (yht. 60 osp):
Leipomoeinestuotteiden valmistus, 30 osp
Leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta, 30 osp
Leipomoalan taitotyö, 30 osp
Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp

Valinnaisuuteen on mahdollista valita myös tutkinnon osan tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä (30 osp)