Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelija seisoo telineen vieressä, jossa roikkuu vastavalmistettuja makkaroita

Lihatuotteiden valmistaja

Elintarvikealan perustutkinto

Lihatuotteiden valmistaja osaa käsitellä, valmistaa ja pakata erilaisia lihavalmisteita. Lihatuotteiden valmistajan osaamiseen kuuluu myös tuotekehitystä, tuotteiden valmistusta ja myyntityötä. Opintojen aikana perehdytään tuotantoeläinten anatomiaan, opetellaan leikkaamaan lihaa, perehdytään lihatuotteiden valmistukseen sekä myyntitehtäviin.

Työpaikkoja on esimerkiksi lihavalmistetuotannossa, valmisruokateollisuudessa ja myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä.

Lihatuotteiden valmistajalla on hyvät kädentaidot. Hän osaa kehittää toimintaa ja on laatutietoinen. Työ on fyysistä ja edellyttää hyvää kuntoa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
  • hygieniaosaaminen
  • ravitsemusosaaminen
  • tarkkuus ja huolellisuus
  • taloudellisuus
  • vastuuntuntoisuus
  • yhteistyötaidot
  • asiakaslähtöisyys

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan perustutkinto antaa valmiudet työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina, lihatuotteiden valmistajana tai meijeristinä yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Elintarvikealan perustutkinto sisältää neljä osaamisalaa. Tredussa on tarjolla seuraavat osaamisalat ja tutkintonimikkeet:

  • elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
  • leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
  • liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja