Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Linja-autonkuljettaja (at)

Kuljetusalan ammattitutkinto

Henkilöliikenne on vilkastumassa voimakkaasti syksyä kohden ja linja-autonkuljettajista on kova pula. Tampereen kaupunkiliikenne (TKL) työllistää koulutuksen kautta useita uusia kuljettajia lähiaikoina. Linja-autonkuljettajakoulutus soveltuu erinomaisesti esim. alanvaihtajille, logistiikka-alalta jo kokemusta omaaville, liikkuvasta asiakaspalvelutyöstä kiinnostuneille tai vaikkapa sinulle, joka vasta etsit ensimmäistä työtäsi. Aikuiskoulutuksena toteutettu linja-autonkuljettakoulutus on käytännönläheistä ja suuri osa koulutuksesta tapahtuukin työpaikalla aidoissa työtehtävissä.

Linja-autonkuljettajan työtehtäviin kuuluu ajamisen lisäksi matkustajien opastaminen, matkalippujen myyminen, rahastaminen sekä rahdin kuljetusta ja käsittelyä. Hän kuljettaa ajoneuvoa turvallisesti, taloudellisesti ja toimii säädösten mukaan. Linja-autonkuljettaja tekee tärkeää työtä ja saa ihmisten arjen sujumaan aikataulun mukaan.

Linja-autonkuljettaja voi työskennellä yksityisen bussiyrityksen, kunnallisen liikennelaitoksen palveluksessa tai yrittäjänä kaupunki- ja palveluliikenteessä tai kauko- ja tilausajoliikenteessä.

Asiakaspalvelu on merkittävä osa linja-autonkuljettajan ammattitaitoa ja työtä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Viestintä - ja vuorovaikutustaidot
  • Huolellisuus
  • Taloudellisuus
  • Vastuullisuus

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp) tarjoaa osallistujalle kokonaisnäkemyksen kuljetusalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolista kuljetusalan asiakaslähtöisten palvelujen toteuttajana. Kuljetusalan ammattitutkinnossa on viisi osaamisalaa, joista Tredussa on tarjolla henkilökuljetusten ja kuljetusalan työnjohdon osaamisalat.

Sinua voisi myös kiinnostaa