Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Tredun luonto-ohjaaja syksyisessä metsässä

Luonto-ohjaaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Luonto-ohjaaja on luonnossa liikkumisen ja ryhmän ohjaamisen asiantuntija. Luonto-ohjaaja tuottaa laadukkaita elämyksiä kuten ohjelmapalveluita, vaelluksia ja retkiä luonnon äärellä erilaisille ryhmille turvallisesti, kannattavasti ja kestävästi, ympäristöä hyödyntäen.

Luonto-ohjaaja työskentelee toiminnan suunnittelijana ja ohjaajana esim. järjestöissä, yhdistyksissä, kerhoissa, leireillä, hyvinvointi- ja virkistyspalveluissa, luontokouluissa tai jäte- ja kierrätysneuvonnan tehtävissä. Luonto-ohjaajat voivat toimia myös yrittäjinä.

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2023.
Haku avataan keväällä 2023.

Luonto-ohjaajan työssä tarvitaan asiakaspalveluhenkeä, erätaitoja ja vastuullisuutta. Hänellä on vahva osaaminen ympäristön ja luonnon kestävään käyttöön. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • vuorovaikutus- ja ilmaisutaidot
  • hyvä fyysinen kunto
  • yrittäjähenkisyys
  • sosiaalisuus
  • organisointikyky ja kokonaisuuden hallinta
  • ympäristömyönteinen ajattelu

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto tarjoaa laaja-alaisen luonto- ja ympäristöalan perusosaamisen ja syvempää osaamista luontoalalta. Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa (180 osp) on kolme osaamisalaa ja niissä 5 tutkintonimikettä. Tredussa on mahdollista opiskella luontoalan osaamisalassa luonto-ohjaajaksi.