Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Opiskelijat seisovat kallion laella vaellusvaatteet päällä ja tuulettavat kuin Everestin huipulla.

Matka-asiantuntija

Matkailualan perustutkinto

Matka-asiantuntija on matkailualan moniosaaja. Matka-asiantuntijoilla on monipuolinen näkemys matkailuelinkeinosta ja sen rakenteesta sekä matkailijoiden tarpeista ja odotuksista.

Matka-asiantuntijat työskentelevät myynti- ja neuvontatehtävissä lentokentillä, matkatoimistoissa, laivayhtiöissä, majoituspalveluissa sekä muissa matkailualan yrityksissä. He osaavat suunnitella, tuotteistaa, markkinoida ja myydä matkatuotteita ja –palveluja. Matka-asiantuntijat myös neuvovat ja opastavat asiakkaita erilaisten matkapalvelujen ostamisessa.

Matka-asiantuntija tarvitsee työssään organisointitaitoja, joustavuutta, tilannetajua sekä kykyä työskennellä erilaisten ihmisten kanssa. Matkailualan ammattilaisilta edellytetään myös monipuolista kielitaitoa. Muita tärkeitä taitoja matka-asiantuntija tehtävissä ovat:

  • palvelualttius ja myyntihenkisyys
  • huolellisuus
  • kyky tehdä useita asioita samaan aikaan
  • hetkittäisen paineen sietäminen
  • ideointi- ja organisointikyky

Katso Ante Kemppaisen video, jossa hän kertoo matkailualan perustutkinnosta:

Matkailualan perustutkinto

Matkailualan perustutkinnon suorittaneet osaavat toimia matkailualan myynnin, majoituksen tai matkailupalvelujen toteuttamisen asiakaspalvelutehtävissä. Hän myös osaa suunnitella, tuotteistaa ja toteuttaa, markkinoida ja myydä matkailutuotteita ja -palveluja. Valintojen mukaan tutkinnossa on mahdollista suuntautua matkailupalvelujen tuottajan, vastaanottovirkailijan tai matka-asiantuntijan työtehtäviin.

Matkailualan perustutkinnon (180 osp) kolme osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

  • majoituspalvelujen osaamisala, vastaanottovirkailija
  • matkapalvelujen myynnin osaamisala, matka-asiantuntija
  • matkailupalvelujen osaamisala, matkailupalvelujen tuottaja