Julkaisutuotannon ammattilaisella on valmiuksia toimia monipuolisissa media- ja viestintäalan työtehtävissä. Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttaja suunnittelee ja toteuttaa sähköisen ja painetun viestinnän mediatuotteita eri julkaisukanaviin. Julkaisutuotantoon liittyy keskeisesti graafinen suunnittelu eli visuaalisen ilmeen suunnittelu, typografia, grafiikka, valokuvaus ja kuvankäsittely sekä painettavien ja sähköisten julkaisujen valmistus ja markkinointiviestintä. Mediapalvelujen tuottajat suunnittelevat myös käyttöliittymiä, valmistavat verkkosivuja ja animaatioita.
Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttajan työpaikka voi löytyä mainostoimistosta, graafisesta kuvankäsittely- ja tulostuspalvelusta, yritysten markkinointi- ja tiedotusyksiköstä tai digi- ja kirjapainosta. Useat graafisen alan ammattilaiset työllistävät itsensä myös yrittäjinä. Ammattinimikkeitä voivat olla graafinen suunnittelija, valokuvaaja, kuvankäsittelijä, taittaja, web-suunnittelija ja digitaalipainon operaattori.
Julkaisutuotannon ammattilainen tarvitsee työssään visuaalista hahmotuskykyä ja luovuutta sekä teknistä osaamista. Hänellä tulee olla erinomainen sommittelukyky, hyvä värisilmä ja värinäkökyky. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
tarkkuus ja huolellisuus
yhteistyötaidot
yrittäjämäinen asenne
vuorovaikutustaidot
oma-aloitteisuus ja joustavuus
hyvä kielitaito
asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
Tutustu Tredun julkaisutuotannon opintoihin:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia media-alan ja kuvallisen ilmaisun monipuolisissa media- ja viestintätuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä työtehtävissä. Perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen oman osaamisalueen osaaminen, mutta valmiudet voivat kohdentua myös johonkin oman osaamisalan erityiseen osa-alueeseen.
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (180 osp) sisältää neljä osaamisalaa. Tredussa voi valmistua mediapalvelujen toteuttajaksi seuraavista osaamisaloista:
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely, jonka hakuaika on
vuosittain helmi-maaliskuussa ja opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan
kesäkuussa. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti peruskoulun ja lukion
päättäneet, sekä vailla ammatillista tutkintoa olevat hakijat.
Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Tredu Mediapolis
Hakeutuminen
15.4.2021 - 19.5.2021
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen Treduun hakeutumisen esitiedot lomake.
Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, opinto-ohjaaja soittaa sinulle. Opinto-ohjaajan kanssa keskustellen hakeutumisen esitiedot –lomake täydennetään hakemukseksi.
Ota yhteyttä toimipisteen opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot sivun alalaidassa.
Opiskelijavalinta
Pohjakoulutus lukio tai toinen ammatillinen perustutkinto.
Koulutusaika
9.8.2021 - 31.5.2023
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Koulutuksen suunniteltu kesto on 2 v. Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työ- ja muun soveltuvan kokemuksen perusteella. Opiskelijalle laaditaan tutkinnon osiin henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).
Koulutus toteutetaan ilta- ja monimuotokoulutuksena. Lähiopetusta on enintään neljänä iltana viikossa (ma-to), klo 17.00-21.00 välisenä aikana. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja etäopintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Hinta
Perustutkintokoulutus: maksuton
Hakeutuminen
Jatkuva haku
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuskeskukseen.