Julkaisutuotannon ammattilaisella on valmiuksia toimia monipuolisissa media- ja viestintäalan työtehtävissä. Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttaja suunnittelee ja toteuttaa sähköisen ja painetun viestinnän mediatuotteita eri julkaisukanaviin. Julkaisutuotantoon liittyy keskeisesti graafinen suunnittelu eli visuaalisen ilmeen suunnittelu, typografia, grafiikka, valokuvaus ja kuvankäsittely sekä painettavien ja sähköisten julkaisujen valmistus ja markkinointiviestintä. Mediapalvelujen tuottajat suunnittelevat myös käyttöliittymiä, valmistavat verkkosivuja ja animaatioita.
Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttajan työpaikka voi löytyä mainostoimistosta, graafisesta kuvankäsittely- ja tulostuspalvelusta, yritysten markkinointi- ja tiedotusyksiköstä tai digi- ja kirjapainosta. Useat graafisen alan ammattilaiset työllistävät itsensä myös yrittäjinä. Ammattinimikkeitä voivat olla graafinen suunnittelija, valokuvaaja, kuvankäsittelijä, taittaja, web-suunnittelija ja digitaalipainon operaattori.
Julkaisutuotannon ammattilainen tarvitsee työssään visuaalista hahmotuskykyä ja luovuutta sekä teknistä osaamista. Hänellä tulee olla erinomainen sommittelukyky, hyvä värisilmä ja värinäkökyky. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
tarkkuus ja huolellisuus
yhteistyötaidot
yrittäjämäinen asenne
vuorovaikutustaidot
oma-aloitteisuus ja joustavuus
hyvä kielitaito
asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
Tutustu Tredun julkaisutuotannon opintoihin:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia media-alan ja kuvallisen ilmaisun monipuolisissa media- ja viestintätuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä työtehtävissä. Perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen oman osaamisalueen osaaminen, mutta valmiudet voivat kohdentua myös johonkin oman osaamisalan erityiseen osa-alueeseen.
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (180 osp) sisältää neljä osaamisalaa. Tredussa voi valmistua mediapalvelujen toteuttajaksi seuraavista osaamisaloista:
Klikkaa sinistä palkkia, saat esille lisää tietoa.
Hakeutuminen
22.2.2022 - 22.3.2022
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Hakuaika on 22.2. –
22.3.2022. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2022 perusopetuksen
päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole
aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Hakijoiden haastatteluja järjestetään 11.3.2022 klo 8-15 24.3.2022 klo 8-15 8.4.2022 klo 8-15 21.4.2022 klo 8-15 26.-28.4.2022 klo 8-16
Mikäli hakija on estynyt osallistumaan haastatteluun em. aikoina niin pyrimme sopimaan hänelle erillisen ajan.
Haastattelut toteutetaan puhelinhaastatteluna, johon hakijan tulee varata aikaa ½ h. Hakijoille lähetetään sähköpostilla tarkemman ohjeet haastatteluajan varaamisesta.
Lue lisää jatkuvasta hausta Jatkuva haku perustutkintoihin. Ota
yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot
alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot
alla.
Opiskelijavalinta
Pohjakoulutusvaatimus: aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1.
Hakijat haastatellaan ennen valintaa.
Koulutusaika
3.8.2022 - 30.5.2024
Toimipiste
Hepolamminkadun toimipiste
Toteutus
Iltakoulutus: Koulutus toteutetaan ilta- ja monimuotokoulutuksena. Lähiopintoja on neljänä iltana viikossa, ma-to klo 17-20.
Hinta
Koulutus on maksutonta.
Hakeutuminen
Haku oppisopimuskoulutukseen
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuspalveluihin.