Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a
Kaksi opiskelijaa istuu tietokoneiden äärellä, heidän välissä kolmas opiskelija seisoo ja nojaa pöytään ja naureskelee oikean puolimmaisen opiskelijan kanssa

Mediapalvelujen toteuttaja, julkaisutuotanto

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Julkaisutuotannon ammattilaisella on valmiuksia toimia monipuolisissa media- ja viestintäalan työtehtävissä. Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttaja suunnittelee ja toteuttaa sähköisen ja painetun viestinnän mediatuotteita eri julkaisukanaviin. Julkaisutuotantoon liittyy keskeisesti graafinen suunnittelu eli visuaalisen ilmeen suunnittelu, typografia, grafiikka, valokuvaus ja kuvankäsittely sekä painettavien ja sähköisten julkaisujen valmistus ja markkinointiviestintä. Mediapalvelujen tuottajat suunnittelevat myös käyttöliittymiä, valmistavat verkkosivuja ja animaatioita.

Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttajan työpaikka voi löytyä mainostoimistosta, graafisesta kuvankäsittely- ja tulostuspalvelusta, yritysten markkinointi- ja tiedotusyksiköstä tai digi- ja kirjapainosta. Useat graafisen alan ammattilaiset työllistävät itsensä myös yrittäjinä. Ammattinimikkeitä voivat olla graafinen suunnittelija, valokuvaaja, kuvankäsittelijä, taittaja, web-suunnittelija ja digitaalipainon operaattori.

Julkaisutuotannon ammattilainen tarvitsee työssään visuaalista hahmotuskykyä ja luovuutta sekä teknistä osaamista. Hänellä tulee olla erinomainen sommittelukyky, hyvä värisilmä ja värinäkökyky. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • tarkkuus ja huolellisuus
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne
  • vuorovaikutustaidot
  • oma-aloitteisuus ja joustavuus
  • hyvä kielitaito
  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Tutustu Tredun julkaisutuotannon opintoihin:

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia media-alan ja kuvallisen ilmaisun monipuolisissa media- ja viestintätuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä työtehtävissä. Perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen oman osaamisalueen osaaminen, mutta valmiudet voivat kohdentua myös johonkin oman osaamisalan erityiseen osa-alueeseen.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (180 osp) sisältää neljä osaamisalaa. Tredussa voi valmistua mediapalvelujen toteuttajaksi seuraavista osaamisaloista:

  • audiovisuaalisen viestinnän osaamisala
  • julkaisutuotannon osaamisala
  • painoviestinnän osaamisala