Painoviestintä on jatkuvasti kehittyvä ja digitalisoituva ala. Painoviestintään suuntautunut mediapalvelujen toteuttaja painaa, tulostaa ja jälkikäsittelee painotuotteita eri laitteilla ja menetelmillä. Painotuotteita ovat muun muassa autoteippaukset, tuotepakkaukset, tekstiilipainatukset, esinepainanta, mainokset ja esitteet. Painoviestinnän taitaja osaa myös muokata digitaalisia aineistoja. Lisäksi hän tuntee erilaisia materiaaleja ja valitsee niille oikeat valmistusmenetelmät.
Painoviestintäalan mediapalvelujen toteuttajalla on valmiudet toimia digitaalisten aineistojen muokkaustyössä sekä painettujen ja tulostettavien tuotteiden valmistuksessa. Hän voi toimia muun muassa paino- ja ohjelmistotalojen, tekstiilipainojen, pakkaus- ja teippausalan yritysten tai kirjapainojen palveluksessa sekä itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana.
Teknisten taitojen lisäksi painoviestinnän tehtävissä on tärkeää tarkkuus ja huolellisuus sekä normaali värinäkö. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
yhteistyötaidot
yrittäjämäinen asenne
vuorovaikutustaidot
oma-aloitteisuus ja joustavuus
hyvä kielitaito
asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
Tutustu Tredun painoviestinnän opintoihin:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia media-alan ja kuvallisen ilmaisun monipuolisissa media- ja viestintätuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä työtehtävissä. Perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen oman osaamisalueen osaaminen, mutta valmiudet voivat kohdentua myös johonkin oman osaamisalan erityiseen osa-alueeseen.
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (180 osp) sisältää neljä osaamisalaa. Tredussa voi valmistua mediapalvelujen toteuttajaksi seuraavista osaamisaloista:
Klikkaa sinistä palkkia, saat esille lisää tietoa.
Hakeutuminen
22.2.2022 - 22.3.2022
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Hakuaika on 22.2. –
22.3.2022. Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2022 perusopetuksen
päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole
aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi Kysy lisää yhteishausta TreduNavi hakupalvelu sähköposti tredu.haku@tampere.fi puhelin 040 170 5649 Sammonkatu 45 33540 Tampere avoinna ma–pe klo 9–15
Hakijoiden haastatteluja järjestetään 25.5. ja 30.5. Haastattelut toteutetaan puhelinhaastatteluna, johon hakijan tulee varata aikaa ½ h. Hakijoille lähetetään sähköpostilla tarkemman ohjeet.
Lue lisää jatkuvasta hausta. Jatkuva haku perustutkintoihin. Ota
yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot
alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot
alla.
Koulutuksen suunniteltu kesto on 2-3 vuotta. Koulutuksesi laajuus suunnitellaan aikaisempien opintojesi, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella.
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua. Lähiopintojen lisäksi on etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Hinta
Koulutus on maksutonta.
Hakeutuminen
Haku oppisopimuskoulutukseen
Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä Tredun oppisopimuspalveluihin.